Xavier Gamell es mostra satisfet amb com s’ha resolt el procés de canvi de nom

El llibreter calellenc va ser el primer en posar sobre la taula la necessitat de canviar el nom de l’escola i desvincular-la de la figura del teòleg Doctor Carles Salicrú. Rebuscant en la seva biografia li va descobrir un perfil misogin i poc democràtic, poc apropiat per identificar una escola catalana del segle XXI.

Gamell s’ha mostrat satisfet amb què s’hagi finalment optat pel canvi de nom i confia que l’escola surti reforçada del procés conclòs.

Ja no hem d’arrossegar més aquest nom, hem tingut l’oportunitat de canviar-ho i ha avançar molt bé. Estic content, però no pel canvi i perquè la tria hagi sigut el nom que més m’agradava, sinó perquè l’escola n’ha sortit reforçada.

A més, creu que l’opció escollida és la més apropiada tant pel seu simbolisme i pel significat que el Far té per a la ciutat de Calella, així com per la vinculació històrica amb l’activitat que es feia dins la fàbrica.

Dona un aspecte de llum, horitzó, fins i tot tècnic, és un instrument fet per l’home. És molt nostre, de Calella, i em sembla que és molt adequat. A més de les connotacions que té amb la Fàbrica Llobet-Guri, on s’hi teixien les mitges El Faro.

Tot i fer-ne un balanç molt positiu en termes generals, Xavier Gamell segueix defensant que la participació en les votacions s’hauria d’haver fet extensiva al conjunt de la ciutadania.

Gent que ha estat 30 anys de professor allà, tenien dret a votar. Era en això que em sabia greu, i l’única manera de fer-ho era a través d’un procés participatiu de ciutat.

Recordem que a partir de la proposta del llibreter calellenc, els grups municipals del PDeCAT i ERC van presentar una iniciativa al Ple demanant el canvi de nom de l’Escola, eliminant qualsevol possibilitat de mantenir la paraula Salicrú.

Aquí podeu escoltar l’entrevista íntegra a Xavier Gamell

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.