[Vídeo] Tret de sortida al Festimatge 2022


Aquest dissabte, Can Saleta ha acollit l’acte d’inauguració del 17è Festival de la imatge de Calella organitzat per FotoFilm Calella. En l’edició d’enguany, com sempre, hi conviuen tres disciplines diferents, la fotografia, els curtmetratges i el cinema 9,5, aquest es troba en el seu centenari i, per tant, ha comptat amb un significat especial.

El festival segueix comptant amb un gran nombre d’atraccions per aquells que vulguin gaudir de les imatges, amb un total de 24 exposicions. 22 d’elles ubicades a la Fàbrica Llobet, una repartida per diverses botigues de la ciutat i la principal, “Small Things in Silence” de Masao Yamamoto, que estarà ubicada a l’Ajuntament vell.

A més se celebraran 9 sessions de curts al llarg dels 22 dies de festival, que estarà actiu fins al 24 d’abril.

Xavier Rigola, president de FotoFilm Calella s’ha mostrat molt orgullós de tirar endavant de nou aquest festival, però ha encomanat un deure molt important a tothom qui vulgui visitar les exposicions:

M’agradaria que fóssiu com quan tires diverses pedres a un llac, que van fent ones a l’aigua. El Festimatge funcionarà bé si els que el gaudiu en feu ressò. Heu de ser els nostres altaveus. Nosaltres fem el que podem perquè vagi a més, però la vostra feina és gaudir-lo i explotar-lo.

A més l’esforç col·lectiu de l’entitat ha portat Calella a ser una ciutat important dins el món de la imatge:

A la fi es pretén fer que Calella sigui la ciutat de la imatge, les tecnologies van a favor nostre. El Festimatge es veu arreu del món. Amb les reunions en línia estem fent amics d’arreu, de Mèxic, Austràlia…

Finalment, Rigola ha fet una reflexió sobre el cost de la cultura i ha recordat que cal valorar molt que un festival com aquest sigui gratuït:

La setmana passada a Barcelona anar a veure una exposició de fotografia em va costar 6 euros. Aquí en tenim 24 i és gratis. La cultura és cara.

Per la seva banda, l’alcalde accidental, Marc Buch ha valorat el paper i la importància de la fotografia a l’hora d’explicar la història:

Hi ha persones que escriuen la història amb puny i lletra, altres persones a cop de diafragma capturen els moments que passen a la història i els comparteixen amb nosaltres. Això és el que feu a FotoFilm, plasmeu en imatges la història pel futur.

A més, ha assegurat que el cost de la cultura depèn del que se’n tregui i en en el cas de Calella, Buch està convençut que és surt molt econòmica per tot el que aporta a la ciutat:

A Calella tenim la sort que creiem en la cultura, el Xavier deia que és cara, però depèn de com t’ho miris. Pot ser molt barata per la satisfacció de poder gaudir de cultura accessible per tothom. És una inversió que hem de fer com a ciutat i com a ciutadans creure en la cultura. Imagineu anar pel món sense la cultura, seria tot molt més ensopit i avorrit.

Finalment, l’alcalde accidental ha volgut agrair l’important paper de FotoFilm Calella en la celebració d’un festival d’aquesta magnitud:

Els que podem anar-ho seguint veiem que és una feina molt ben feta i de qualitat. Perquè quan visitem les exposicions mai ens deceben i sortim dient ‘Aquesta gent s’ho ha treballat i fa molta feina’.

Així doncs, s’ha donat el tret de sortida a la 17a edició del Festimatge, en un any molt especial pel centenari del cinema 9.5.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.