Protecció Civil ha fet sonar l’alerta d’emergència a 5 milions de mòbils


Aquest matí, a les deu en punt, a la majoria de telèfons mòbils intel·ligents geolocalitzats al Maresme ha saltat l’alerta prevista per Protecció Civil per informar d’una situació d’emergència. Ha estat un simulacre, el cinquè i últim que s’ha fet per donar a conèixer i provar aquest nou sistema a tota la població de Catalunya. La Generalitat de Catalunya ha habilitat una enquesta anònima perquè els ciutadans indiquin si han rebut o no el missatge. Servirà per verificar l’eficàcia i l’abast del senyal.

Aquest so estrident ha sonat a la majoria de telèfons mòbils intel·ligents que a les deu del matí estaven geolocalitzats al Maresme.

És l’alerta de Protecció Civil per informar d’una situació d’emergència que avui s’ha provat a les comarques del Maresme, el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, i el Baix Llobregat. Ha estat el cinquè i últim assaig d’aquest sistema que assegura la difusió d’avisos a la gran majoria de la població que pugui ser víctima d’una emergència. Deriva d’una directiva europea a la qual hi estan obligats tots els països membres. L’objectiu és traslladar instruccions als ciutadans per evitar danys si es troben en una zona afectada per un accident greu, una catàstrofe o qualsevols altra situació crítica.

El simulacre d’aquest matí hauria arribat a fins a 5 milions de telèfons mòbils intel·ligents. A la pantalla els ha aparegut el següent missatge:

“PROVA D’ALERTA DE PROTECCIÓ CIVIL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA. ÉS UN SIMULACRE. No truquis al 112. En una emergència real rebries instruccions per protegir-te”.

El text ha aparegut en l’idioma de configuració del dispositiu i l’alerta no desapareix fins que premem el botó “acceptar” a la pantalla.

A tot això, la Generalitat habilitarà, com s’ha fet també en les quatre proves anteriors, una enquesta perquè els ciutadans diguin si han rebut o no el missatge, en quin idioma, de quina companyia són, etcètera. És una enquesta anònima que no recull cap dada personal i que serveix per verificar l’eficàcia i l’abast del senyal.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.