Usuaris dels serveis de rehabilitació de l’hospital celebren el Dia Mundial de l’Activitat Física

Una trentena de pacients de diversos serveis de l’Hospital Sant Jaume de Calella s’han afegit aquest matí a la commemoració del Dia Mundial de l’Activitat Física. Ho han fet amb una de les sessions habituals i periòdiques de psicomotricitat, que avui i de forma excepcional han realitzat a l’aire lliure. Fins al Parc Dalmau, i acompanyats pels professionals dels equips, han realitzat activitats per millorar la seva coordinació o l’equilibri, per exemple.

L’activitat física forma part del seu tractament de rehabilitació o és una pràctica que combat els efectes físics o psicològics de l’envelliment. Si bé mantenir-se actiu i fer activitat és una prescripció que fan els metges per al conjunt de la població, per prevenir malalties pròpies de la vida sedentària; en el seu cas és un element essencial. Els usuaris del servei de rehabilitació i de psicogeriatria de l’Hospital de Dia i de l’Espai AMIC -que funciona gràcies al suport de l’AVAH- han posat de manifest la importància de ser actius i moure’s, avui 6 d’abril que es commemora el Dia Mundial de l’Activitat Física.

L’activitat ha començat amb el desplaçament fins al Parc Dalmau, que per a alguns usuaris ja implica haver de fer un esforç important. Han aprofitat el matí assolellat per compartir un esmorzar, que no era servit sinó que han hagut de col·laborar en la seva preparació. Aquesta ha estat de per sí un segon exercici. I és que molts d’ells tenen dificultats de mobilitat i de coordinació, i per això tallar l’entrepà per la meitat o sucar-lo amb tomàquet i oli no resulta gens simple.

A continuació, els professionals de monitoratge dels diferents serveis de rehabilitació de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva han disposat un circuit d’activitats que, un per un, i en funció de la seva capacitat, han hagut de realitzar.

En declaracions a Ràdio Calella TV, la doctora Glòria Saltó, metgessa de l’equip de rehabilitació, ha explicat quin és el treball que avui i de forma setmanal realitzen els usuaris. “Cada dia fan una sessió d’activitat física d’uns 30 minuts dins la qual fan exercici de moviments de diferents parts del cos, relacionats amb l’equilibri o la coordinació, per exemple. Hi ha a qui li agrada molt i fa més del que se li demana, i altres a qui gairebé hem d’arrossegar”, ha dit.

Saltó ha destacat el treball dels professionals del servei per elaborar programes de rehabilitació gairebé individualitzats i canviants a mesura que avancen el procés. “La feina del rehabilitador, el fisioterapeuta, el terapeuta ocupacional o la infermera que treballa amb nosaltres és justament adequar l’activitat i la intensitat de l’exercici a cada usuari perquè, per exemple no tots els que han patit un ictus poden fer el mateix”, ha explicat.

Una activitat física que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana per al conjunt de la població: 30 minuts al dia en el cas dels adults, arribant a l’hora entre infants i adolescents.

El Dia Mundial de l’Activitat Física 2017 porta per lema Gent Activa, Gent Feliç; i amb la seva commemoració es vol combatre l’epidèmia del sedentarisme a la qual s’associen malalties com l’obesitat, la diabetis o altres problemes coronaris.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a la doctora Glòria Saltó emesa a l’Info Migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.