Una associació animalista s’ofereix a crear grups de voluntaris per controlar les colònies de gats ferins
És una de les accions amb les quals volen aconseguir controlar la població de gats de carrer que hi ha a Calella. Consistiria en donar de beure i menjar als animals, de forma periòdica en un sector concret, i després estendre la iniciativa al conjunt de la ciutat. L’Associació de Defensa Animal i d’Ajuda a Protectores recorda que l’Ajuntament de Calella està obligat per llei a controlar els animals salvatges a l’espai urbà, però diu que no hi està donant compliment. D’igual manera, ha contactat amb els responsables municipals per traslladar-los la necessitat d’esterilitzar-los. Tot i lamentar que la seva proposta no hagi estat ben rebuda d’inici, l’entitat manté la seva oferta perquè es garanteixin així els drets dels animals.
Ho ha explicat la responsable de l’Associació de Defensa Animal i d’Ajuda a Protectores, Anna Maria Soler, en una entrevista a l’Info Migdia, en la qual ha concretat quina és la seva proposta.
“Sabem que no se’ls dona menjar ni beure, la qual cosa està penalitzada i és un maltractament animal segons la llei de Catalunya; per això volem fer un voluntariat per cuidar els gats, donar-los menjar i aigua neta cada dia, esterilitzar-los, i que l’Ajuntament proporcioni un carnet perquè la gent que ens vegi donant-los menjar no ens ataqui, perquè amenaces verbals n’hi ha”, ha comentat Soler.
Quant a les esterilitzacions, recalca que se n’ha de fet càrrec econòmicament l’administració local. I exposa Anna Maria Soler que el regidor de Medi Ambient li va confirmar que ja se’n fan de manera periòdica.
Amb la seva proposta volen iniciar el mecanisme de control de les colònies de gats que hi ha a Calella en un espai concret. Avaluar-ne posteriorment els resultats i estendre’ls. L’entitat animalista diu desconèixer quina és la població real a Calella de gats de carrer, però la sensació que tenen és que ha minvat en els últims temps.
“No seCn veuen com abans, molta gent ens ho comenta, tant pel que fa a la zona hotelera, com a la Caseta dels Pescadors, on han desaparegut tots. Hi ha hagut una ‘neteja‘ i no sabem com”, admet la responsable de l’entitat animalista.
L’Associació de Defensa Animal i Ajuda a Protectores es mostra disposada a reprendre el diàleg trencat amb els responsables municipals per aconseguir el control i els drets dels gats. I recorda als veïns que no se’ls pot donar menjar cuinat ni tampoc preparat, com ara llaunes o envasos; sinó que únicament està permés subministrar-los pinso.
A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Anna Maria Soler, de l’Associació de Defensa Animal i d’Ajuda a Protectores.