Un terratrèmol de 2,3 graus es deixa notar a Calella
Un terratrèmol de grau 2,3 a l’escala de Richter amb epicentre a la Costa Maresme s’ha deixat sentir a Calella. L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) confirma que el fenomen sísmic ha tingut lloc cap a dos quarts de tres de la tarda aproximadament dins el mar a Sant Pol. El terratrèmol de profunditat 0 s’ha percebut lleugerament i no ha causat danys.
Quim Serra, meteoròleg del Consell Comarcal, ens explica que en un dia hi ha més d’un sisme però que no sempre els percebem.
A Catalunya, en general, i per tant també a la zona del Maresme, és una zona amb una moderada activitat sísmica. Cada dia hi ha moltíssims terratrèmols, el que passa és que la majoria d’ells no són percebuts per la població i per tant passen desapercebuts. No som conscients que es produeixen però hi són. Es produeixen al voltant de 400 moviments sísmics cada dia i a vegades hi ha una certa intensitat que fa que ho notem, normalment és quan passa de 2. I aquest és el cas perquè concretament la magnitud ha estat de 2,3 graus, per tant estem parlant d’un moviment sísmic que almenys a Calella i a les rodalies s’ha arribat a notar.
Els veïns i veïnes de Calella expliquen que han sentit un soroll similar a un tro. Això és normal, ens ho corrobora Serra,
Els que es produeixen a la nostra comarca, a conseqüència de les falles naturals, com el riu Tordera o la Riera de Capaspre, sí. El que passa és que hi ha encavalcaments entre les diferents plaques. Hi ha aquests sotracs i per això aquí percebem el terratrèmol com un tro, com un cop sec, no com un tremolor que es perllonga durant una estona, que seria el cas dels xocs entre plaques.
Avui justament fa una setmana que també es va detectar un terratrèmol a l’Alt Urgell de magnitud 4,2.