Un grup de calellencs visita la incineradora de Mataró
Que és on van a parar tots els residus que els calellencs aboquem al contenidor de la resta, és a dir, els que no reciclem. Des de l’àrea de Medi Ambient es va organitzar la primera visita que es fa des de Calella a les instal·lacions que hi ha a la capital del Maresme, on encara es dona una última oportunitat als residus que hi arriben. A més, disposa d’un circuit que permet convertir la combustió dels materials en energia tèrmica.
El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calella ha explicat que la planta mataronina disposa d’un seguit de circuits per discriminar els materials de la resta per intentar reaprofitar-los.
“L’objectiu és intentar recuperar i reciclar la majoria dels materials que es pugui, perquè sinó aniran a parar a la incineradora amb el cost ambiental i econòmic que això suposa”, ha dit Marc Buch.
I en els casos que no és possible i finalment s’han de cremar, també se’n fa un aprofitament energètic. Està connectada a una xarxa de distribució de calor i fred que arriba a diversos edificis de la capital del Maresme. “Del gas metà que s’extreu dels residus orgànics es genera energia i sorprèn molt que tota la energia tèrmica que se’n desprèn es recondueix mitjançant un tub verd, que té 11 quilòmetres, i arriba al TecnoCampus o a l’hospital de Mataró”, ha concretat.
El regidor de Medi Ambient ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV que aquesta és la primera visita que es fa a la planta i que degut a l’èxit se’n plantegen de noves. Ha dit que el rerefons de tot plegat és fomentar la cultura de reciclatge entre la població.
A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Marc Buch.