UGT denuncia la bretxa salarial de gènere amb la campanya “Elles treballen gratis”
Les dones cobren un 26% menys de mitjans que els homes, i aquesta diferència s’eleva fins el 37% en el sector serveis. Això és el que ha denunciat el secretari comarcal d’UGT, Lluís Torrents, en una entrevista al programa La Ciutat de Ràdio Calella TV, en el qual també ha parlat de l’important desequilibri econòmic que hi ha al Maresme entre nord i sud.
Un 15% de les dones cobren 700 euros bruts mensuals, percepció que reben només un 7,3% dels homes actius. Són algunes de les dades que el secretari comarcal d’UGT ha exposat avui al programa La Ciutat per denunciar la persistència de la bretxa salarial al segle XXI, per les dificultats que tenen encara algunes dones per accedir a llocs de treball amb més remuneració. Aquesta circumstància motiva la campanya que el sindicat de treballadors ha posat en marxa: Elles treballen gratis.
“Si la dona cobrés el mateix que l’home al llarg de l’any, significaria que estarien treballant gratis del 8 de novembre al 13 de desembre, i això és conseqüència de la bretxa salarial. Hem d’actuar-hi en contra i aconseguir que hi hagi la igualtat real i efectiva salarial”, ha assenyalat Lluís Torrents, secretari comarcal d’UGT.
Al marge de les desigualtats de gènere, el secretari comarcal també s’ha referit a qüestions de precarietat laboral que s’han de vincular als sectors econòmics predominants al Maresme. Aquí al nord de la comarca, amb una economia productiva basada en el turisme i el sector serveis. “Són sectors amb salaris força baixos i condicions laborals força dures, i això provoca el desequilibri que fa que perseguim a les administracions perquè promoguin accions que contribueixin a l’equilibri entre nord i sud de la comarca”, ha afegit Torrents.
Al Maresme, el salari brut anual és de 1.525 euros, per sota de la mitjana catalana.