Treballadors de Correus es manifesten per denunciar el “desballestament del servei”

Els treballadors de Correus s’han manifestat aquesta setmana a les portes de l’oficina per reclamar una millors condicions laborals. Des de CCOO i UGT, convocants de la protesta, denuncien que cada vegada es tanquen més sucursals i es suprimeixen llocs de treball, amb baixes i jubilacions que no es cobreixen. Apunten que s’està donant una transformació en el si de Correus que portarà a una privatització a mitjà termini. L’aturada, que es va celebrar ahir, també va servir per reivindicar un servei postal públic de qualitat, sostenible i eficient, i sense externalitzacions.

El representant sindical, Toni Alonso, ha exposat que si la plantilla de l’oficina de Calella hi ha 12 persones en nòmina, hi ha dies que s’ha donat el cas on només ha treballat una persona. Un fet, diu, que després comporta cues i les queixes de la ciutadania.

Normalment som 10 persones, més les dues que han arribat ara de Sant Pol. Molts dies estem al 50%, però hi ha dies que només hi ha una persona a l’oficina. Amb una sola persona no es pot donar ni el servei d’urgents. Després tenim cues i la gent s’enfada.

La protesta, que es va fer durant deu minuts, també va servir per reivindicar que no es redueixi la xarxa en zones més rurals, com ha passat a Sant Cebrià, que no es privatitzi el servei, que no hi hagi més retallades de llocs de feina i una millora en la qualitat del treball.

És un procés de privatització clar i català. Com a passat amb altres empreses, com Telefònica o Ibèria. Com ho fan això? Fàcil, provocant números vermells. Infrafinançament i donant un servei deficitari.

Per tot plegat els representants dels treballadors demanen a l’Estat una reforma integral que situí a l’operador públic postal com a un servei modern, transformador i de referència.

Els portaveus dels sindicats ja han indicat que si la situació no canvia, incrementaran les protestes al llarg de tot l’estiu i després. Durant tot aquest període tenen plantejat fer alguna manifestació a nivell comarcal o provincial i no descarten anar a la vaga general.

Recupera l’entrevista al programa La Ciutat: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.