Tinc la custòdia compartida dels meus fills. Com m’afecta l’estat d’alarma?

L’article 7 del decret d’estat d’alarma sobre la limitació de la llibertat de circulació de les persones estableix que estan permesos els desplaçaments per l’assistència i atenció a persones grans, menors, depenents i persones amb discapacitat o vulnerables. En la mateixa línia les mesures decretades per la Conselleria d’Interior i que queden reflectides en el certificat d’autorresponsabilitat que ha entrat en vigor avui dilluns. Això dona cobertura a les sortides de pares separats o divorciats amb fills amb custòdia compartida per complir amb el règim de visites. Però, hi ha alguns circumstàncies que ho PROHIBEIXEN i algunes RECOMANACIONS que s’han fet públiques en les últimes hores amb l’objectiu de protegir la salut de grans i petits.

Un dels supòsits per alterar les visites i les estades acordades és que un dels progenitors doni positiu per la COVID-19, tal com ha explicat l’advocada calellenca, Sílvia Pérez, en declaracions a Ràdio Calella TV.

En cas que un dels progenitors, i és de lògica, presenti símptomes de contagi o hagi donat positiu, el menor es queda automàticament i de forma immeditada amb l’altre progenitor. Concorre una causa de força major que permet suspendre de forma provisional les mesures i el règim de custòdia que s’hagi establert en una sentència.

A l’hora d’efectuar els desplaçaments amb menors, dins o fora del municipi, l’advocada recorda que cal portar a sobre la documentació que certifica que és fa per una causa justificada.

Documentalment s’ha de justificar el desplaçament, sigui al mateix municipi o fora. Sobretot, el que estan demanant és la sentència (…) També és recomanable el certificat d’autorresponsabilitat que ara ha tret la Generalitat de Catalunya, en el punt 5 permet hi consta el supòsit de desplaçaments per l’atenció a menors d’edat. Estaria bé que també el portessin.

Tot i que legalment estan coberts els desplaçaments, els jutjats de família van emetre la setmana passada una recomanació –per tant, no d’obligat compliment- per emplaçar als progenitors a arribar a una entesa per reduir al màxim la mobilitat dels menors i protegir la seva salut.

Recomanen arribem a un acord i suprimir el règim intersetmanal pel de caps de setmana. S’ha de tenir en compte que hi ha règims de custòdia compartida que són setmanals però d’altres que son de dos dies altenrs, i múltiples variants. En aquest cas, proposen acordar-ne un altre que eviti les sortides del fill de casa (..) També es recomana en custòdies exclusives es quedi amb el progenitor custori, i que en les compartides, es quedi amb els que estan actualment.

En aquests casos, s’estableix s’ha de facilitar la comunicació dels menors amb l’altre progenitor a través d’Skype, videotrucada per Whatsapp, Facetime o qualsevol altre mitjà telemàtic.

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista a Sílvia Pérez.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.