S’inicia un cicle de xerrades sobre el TDAH adreçat a les famílies

El Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) continua amb el cicle de xerrades per a l’abordatge de problemes o conflictes en l’àmbit familiar que fa al CAP de Calella. Demà dimarts 9 d’abril (15.15h) es farà la primera de les dues sessions que els professionals dediquen al TDAH, el transtorn del dèficit d’atenció amb hiperactivitat. Afecta a la conducta i s’acostuma a diagnosticar en la primera infància per una simptomatologia molt concreta. El psicòleg Xavier López ha explicat que es donaran eines als pares i mares per fer-ne un abordatge correcte dins l’àmbit familiar.

En declaracions a Ràdio Calella TV, el psicòleg del CSMIJ ha explicat que el TDAH es manifesta per mitjà de moviments incontrolats, impulsivitat i dificultats d’atenció. Uns símptomes que afecten la conducta i provoquen dificultats en l’adaptació escolar o social.

És un dels trets característics, la falta del control del moviment, més de l’esperat en l’edat del menor, sumat a un dèficit d’atenció i concentració. Moltes vegades ens venen derivats de l’escola perquè el nen o nena no pot acabar de sostenir les classes (…) També els costa planificar i tendeixen a perdre moltes coses, no saben regular les emocions perquè son molt impulsius…

En nens, el TDAH es manifesta principalment per un component d’impulsivitat; en nenes, per dificultats de concentració. Tot i diagnosticar-se en la primera infàcia, el transtorn pot evolucionar amb els anys pel creixement i l’evolució del seu propi cervell.

A la xerrada d’aquest dimarts al CAP de Calella, els professionals del CSMIJ aprofundiran en el que és exactament la malalatia i deixaran per al segon mòdul, el 21 de maig, les explicacions sobre les possibilitats d’abordatge i també de tractaments que hi ha actualment disponibles.

El que hem d’intentar veure és què passa en el sí de la família, si hi ha hagut canvis, una davallada emocional… Perquè sovint responen a aquestes situacions amb un excés de moviment. L’abordatge primer és amb les famílies per mitjà de la psicoeducació: parlar del transtorn i donar-los eines.

El psicòleg del CSMIJ anima a les famílies amb fills diagnosticats o no amb TDAH a assistir al cicle de xerrades.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.