Simulacre de rescat aquàtic a la platja de Calella

Aquest dimarts al matí s’ha dut a terme un simulacre de rescat aquàtic, que es realitza cada any, com a requisit de la Q de Qualitat.

La simulació permet comprovar que els serveis són forts i responen als avisos, per això es varia el tipus de rescat que es fa. Ens ho explica Albert Torrent, tinent d’Alcaldia de Seguretat i Serveis públics.

Avui hem fet un rascat simulant amb una persona que havia patit politraumatisme a la zona de les roques i que havia quedat al mar demanat auxili i l’han tret amb un collarí immobilitzant i amb una mena de llitera rígida, amb un a cintes que fan servir i ja l’han tret de l’aigua amb això.

La prova ha durat aproximadament 15 minuts, amb el concurs de 6 socorristes i 4 agents de la policia local. El temps és un factor a tenir controlat segons ha dit Albert Torrent.

Això ho tenen perfectament cronometrat perquè des que rep l’avís, en el punt de socors, un socorrista ha localitzat a la víctima, s’ha llançat a l’aigua i l’ha estabilitzat. I ja estava activada la moto nàutica que està al mòdul central, que ha arribat al cap d’un moment, i com avui feia molt mala mar, els hi ha costat força fer l’operació de posar a la persona en una llitera, immobilitzant-la és el que els hi ha portat més temps, perquè entre el vent i l’embat de les ones, i tot, però al final se’n han sortit i la persona l’han tret de l’aigua.

El resultat de l’operació ha sigut satisfactori i demostra que en cas d’emergència l’equip de rescat és capaç de tenir una reacció eficient. D’altra banda, aquest simulacre permet perfilar les trucades o la transmissió d’informació, per evitar errors en casos reals.

Aquesta no és la primera actuació que duen a terme la Policia Local de Calella, el servei de socorrisme de platges de Pro Activa i el SEM. Fa escassament dues setmanes, els equips van posar a prova la seva coordinació en dos casos reals. En una d’elles un banyista va patir un atac de cor i va caldre realitzar-li reanimació cardiopulmonar fins que l’ambulància se’l va endur a l’hospital.

En finalitzar el simulacre,l’empresa Pro Activa i la policia local generen un informe per adjuntar a la petició de Q de qualitat de l’any següent, una explicació de quin tipus de simulacre s’ha fet i els temps de resposta de totes les unitats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.