Santarén (Igualtat): “Sabem que hi ha punts foscos i que això preocupa”
Plena predisposició de l’Ajuntament de Calella a acompanyar la Generalitat de Catalunya en les línies d’actuació que recull el nou Pla nacional contra les violències masclistes que ha presentat el Departament d’Igualtat i Feministes amb motiu del 25-N. Per reforçar la seguretat de les dones a l’espai públic, es planteja l’organització de marxes exploratòries per identificar punts foscos i reforçar-hi la il·luminació. Aquest ha estat el tema de l’enquesta ciutadana de Ràdio Calella TV d’aquesta setmana. La regidora d’Igualtat, Mariceli Santarén, reconeix que hi ha zones millorables i que s’han fet i se seguiran fent actuacions a tota la ciutat, des de Valldenguli fins al Rierany dels Frares.
En una entrevista a La Ciutat, Santarén ha expressat el compromís del govern per posar totes les eines que calguin per garantir la seguretat de les dones i de tota la ciutadania en general “perquè és un tema que preocupa”. Ha detallat en quins punts s’ha vingut reforçant l’enllumenat públic.
Sabem que és un tema que preocupa a les dones i a la ciutadania. Ja s’han fet actuacions per reforçar la il·luminació: les escales del Parc Dalmau, Plaça Catalunya, la zona de la Piscina Municipal i el Passeig de Garbí, al nou pàrquing de la Riera Capaspre o a la zona de les Roques de la Nacional 2. Sabem que hi ha punts foscos.
L’existència de punts foscos i la relació d’això amb una percepció d’inseguretat ha estat el tema sobre el que han opinat les calellenques i calellencs a l’enquesta de Ràdio Calella TV d’aquesta setmana, que podeu recuperar a continuació.
La regidora d’Igualtat ha passat pels estudis de Ràdio Calella TV a les vigílies de la commemoració del 25-N a Calella, aportant dades de l’impacte de la xacra de la violència masclista. En el que porten d’any, i segons les dades policials de què disposa el consistori, s’han presentat 44 denúncies i s’han efectuat 36 detencions per casos de violència masclista.
Mariceli Santarén ha demanat la implicació i la col·laboració de tota la ciutadania per combatre-les i ajudar a les víctimes, dones i infants. Ha parlat sobre el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) que funciona a Calella.
Tenen el servei d’acollida i acompanyament per fer una primera atenció. A partir d’aquí s’ofereixen d’altres serveis com el jurídic o també psicològic per abordar la part emocional de la persona.
Amb la commemoració del 25-N, Calella tancarà els actes del Mes per la Igualtat. Demà dissabte, Dia Internacional per a l’Erradicació de la Violència envers les Dones, es farà la lectura del manifest institucional a la Plaça de l’Església, enguany a càrrec de la sanitària i exregidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella, Pilar Rocafort.
Podeu consultar la programació al complet, clicant aquí.