S’amplia el termini del Pressupost Participatiu del 2023

L’alcalde ha anunciat que s’amplia tres setmanes el termini per presentar propostes a la convocatòria del Pressupost Participatiu del 2023, i que el el divendres 27 d’octubre passa a ser la data límit. Marc Buch va dir-ho durant la sessió ordinària del Ple Municipal de dijous passat. No hi ha cap altre canvi i el procediment segueix sent el mateix: les idees s’han d’entregar al registre d’entrada de l’Ajuntament de Calella mitjançant una instància, acompanyades d’una memòria explicativa i una valoració econòmica aproximada. L’Ajuntament de Calella destina una partida d’inversió de 125.000 euros perquè es realitzi la proposta guanyadora d’aquest procés participatiu ciutadà.

Totes les persones majors de 16 anys, empadronades a Calella, poden presentar projectes a la convocatòria del 2023 del Pressupost Participatiu, amb una partida econòmica destinada de 125.000 euros.

Han de ser propostes que tinguin una visió general i d’interès global, i que contribueixin a la millora de la ciutat. Les bases posen d’exemple la reforma d’un carrer, la creació d’un espai verd, la restauració d’un edifici, entre d’altres. Caldrà adjuntar una memòria explicativa i una valoració econòmica aproximada. Si es considera necessari, també es podrà aportar qualsevol tipus de documentació que ajudi a clarificar la proposta.

S’han de presentar fins el 27 d’octubre al registre general de l’Ajuntament que hi ha a l’Oficina d’Atenció Ciutadà de l’Ajuntament Vell, demanant cita prèvia.

Com es seleccionaran les propostes finalistes?

Segons s’estableix en les bases, es crearà una comissió tècnica que examinarà tots els projectes per avaluar-ne la viabilitat. Les que superin aquest cribratge es portaran a deliberació i votació dels membres del Consell Municipal de Convivència i Participació ciutadana, on els proposant podran anar a defensar-hi la seva idea. D’aquí en sortiran els 5 que passaran a la fase final d’elecció, on tothom podrà dir-hi la seva. Encara no s’han fet públiques les dates en què es treuran les urnes al carrer.

Es fixa una participació mínima del 10%

Amb els 125.000 euros de la partida d’inversions s’executarà el projecte que resulti guanyador del procés de votació popular. Com a novetat d’enguany, es fixa una participació mínima del 10% en el procés o, sinó, quedarà suspès.

Una vegada redactat el projecte d’obres, adjudicat i executat; en el cas que hi hagi un romanent econòmic, es valorarà la possibilitat d’executar una de les altres propostes en funció de les possibilitats econòmiques.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.