Retiren un lot de fuet de BonÀrea per salmonel·la
Nova alerta sanitària per un brot de salmonel·la en un fuet produït per la marca catalana BonÀrea i que s’ha distribuït en fins a sis comunitats autònomes espanyoles. L’empresa ha informat que ja ha retirat el producte i que s’ha posat en contacte amb tots els clients que l’havien comprat. El lot tenia una data de caducitat de l’octubre del 2024.
En concret, es tracta del Fuet Ibèric Extra amb el número de lot 6170199. La data de consum preferent és el 15/10/2024 i el pes de la unitat és de 180 grams. L‘Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) recomana a les persones que l’hagin comprat que s’abstinguin de consumir-lo.
El producte s’ha arribat a distribuir a Catalunya, així com en altres zones de l’estat espanyol, com l’Aragó, Castella-la Manxa, el País Valencià, Madrid, La Rioja i Navarra.
Què és la salmonel·losi?
La salmonel·losi és una de les malalties de transmissió alimentària més comunes. És una infecció intestinal produïda pel bacteri salmonel·la. En la majoria de casos causa gastroenteritis i millora sense necessitat de tractament, però pot ser greu si arriba a la sang i afecta infants, gent gran o persones amb malalties cròniques.
Generalment, es contrau a través del consum d’aliments contaminats, especialment els ous i els productes que contenen ou cru.
La majoria de les persones afectades presenten diarrea, rampes abdominals, febre, mal de cap, nàusees i vòmits, entre 1 i 3 dies després de la infecció.
Els símptomes acostumen a ser lleus, duren entre 4 i 7 dies i desapareixen sense cap necessitat de tractament. Malgrat això, en alguns casos la diarrea pot arribar a ser greu i requerir hospitalització.