Recta final a la reforma de l’habitatge pilot de Jovara

Convertir locals comercials tancats en habitatges plenament accessibles i acabar amb el gris de les persianes abaixades que s’estenen al llarg de Jovara, un carrer que ha perdut el dinamisme i la vitalitat de dècades anteriors. Aquest és el propòsit del pla pilot que l’Ajuntament de Calella va endegar l’any 2021 amb el suport tècnic i econòmic de la Diputació de Barcelona i que en breu es podrà mostrar amb els resultats de l’obra de reforma que s’està fent en un antic local que hi ha entre els carrers Romaní i Bartrina. La idea és que d’altres propietaris en prenguin exemple. Si bé en un principi es pensava acompanyar aquest projecte amb una línia de subvencions municipals, ara això està en l’aire.

L’habitatge pilot de Jovara està pràcticament a punt. En un mes estaran enllestides les obres de reforma per convertir el que era un local comercial tancat en un domicili de dues habitacions, menjador i cuina oberta, un bany i una zona de rentadora, a més d’un porxo interior.

Aquest és un projecte que ha liderat l’Ajuntament de Calella amb el suport tècnic i econòmic de la Diputació de Barcelona, i que té el doble objectiu de dotar el parc d’habitatge i dinamitzar el carrer llarg, on mai han quallat les iniciatives que s’han plantejat perquè recuperi la vitalitat de dècades anteriors.

El tinent d’Alcaldia d’Habitatge, Soufian Laroussi, ha comentat que l’habitatge tindrà plena accessibilitat amb una rampa d’entrada.

Estem a l’espera que acabi la reforma perquè entri en funcionament i facilitar l’accés a l’habitatge a persones amb dificultats. Sobretot aquest habitatge accessible i seria idoni a persones amb problemes de mobilitat o persones grans.

Al carrer Jovara hi ha 253 baixos i 9 pensions abandonats que podrien adaptar-se per a usos residencials, segons un estudi de la Diputació de Barcelona, que ha acompanyat el consistori en el desenvolupament d’aquest pla que es va posar en marxa l’any 2021.

Aquest projecte s’engloba dins d’una subvenció demanada a la Diputació de Barcelona, per la qual cosa a l’Ajuntament no li ha suposat cap despesa econòmica més enllà del treball dels tècnics de la casa.

Un cop s’enllesteixi la reforma, el consistori tramitarà tota la documentació perquè s’hi pugui entrar a viure. La cèdula d’habitabilitat i el certificat d’eficiència energètica, a més de contractar els subministres bàsics de llum i aigua.

La iniciativa s’ha provat en un edifici que és propietat del Bisbat de Girona, que l’ha cedit a l’Ajuntament de Calella i que gestionarà la Fundació Hàbitat Solidari. L’Ajuntament de Calella contempla mostrar els resultats d’aquesta iniciativa perquè d’altres propietaris de locals comercials en prenguin exemple.

Incentivar l’habitatge a la ciutat i, d’altra banda, dinamitzar el carrer Jovara, que tots sabem en quina situació es troba, per mitjà de la conversió de locals comercials abandonats; i també tenim el projecte de promoure la reforma d’habitatges per treure’ls al mercat. Hi ha diferents projectes però, esclar, com Ajuntament tenim els recursos econòmics que tenim.

D’aquesta manera, el tinent d’Alcaldia d’Habitatge, Soufian Laroussi, deixa en l’aire la consignació d’una partida econòmica en el pressupost municipal perquè s’obri una línia de subvencions dirigida a propietaris que, prenent l’exemple de l’habitatge pilot, també facin obres de reforma als seus baixos comercials. Aquesta era la idea amb què es va iniciar el pla pilot en l’anterior mandat municipal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.