Punt final a la selectivitat de la tornada a la normalitat
Ha acabat la selectivitat 2022. 117 alumnes calellencs han fet aquesta setmana les Proves d’Accés a la Universitat, uns exàmens que marcaran el seu futur acadèmic. Després de tres dies carregats de nervis i pressió per intentar arribar a la nota que necessiten, ahir els estudiants van posar punt final a dos anys d’estudi i preparació. En aquesta edició, han trobat en general fàcils i assequibles els exàmens, amb l’excepció d’algunes assignatures específiques i les ja tradicionals polèmiques que han portat més d’un mal de cap. Aquest any, la calor dins les aules ha estat també una de les protagonistes.
En Pau, l’Helena i la Maria, són tres estudiants calellencs que aquesta setmana s’han enfrontat als exàmens més importants de la seva etapa estudiantil fins al moment. Tots tres reconeixen que el primer dia eren un reguitzell de nervis, però ara, vist en perspectiva i amb la feina ja feta, s’atreveixen a fer una valoració positiva de les PAU 2022.
Pau Costa, vol estudiar periodisme.
En general ha anat prou bé, alguna m’ha anat regular, però malament cap.
Helena Rodrigo, vol fer biomedicina.
Les sensacions que tinc son millors del que m’esperava. Més que res per la por que ens instauren des de l’inici del batxillerat amb la selectivitat. És la paraula que més escoltem i acaba generant-te una angoixa que quan fas els exàmens va marxant. Sempre hi ha errors que podries no haver fet per culpa de nervis per estic satisfeta.
María Ramírez, vol estudiar física.
Han sigut tres dies de molts nervis. Realment et jugues part del teu futur. Aquests exàmens decidiran el que facis en els propers 4 o 5 anys. El pitjor per mi són els nervis, perquè els exàmens no són tan difícils com pot semblar.
Tres dies d’exàmens en una selectivitat que tornava al seu format habitual, amb menys seus i sense la mascareta. I com cada any, no han faltat les anècdotes i les polèmiques en determinats exàmens, a les que s’ha sumat la calor que feia dins les aules.
Helena Rodrigo:
La calor que feia a les classes. A partir del segon examen la calor era insuportable. Et suaven les mans i et relliscava el boli. Era horrible. Els exàmens polèmics per mi han estat les mates del social i castellà.
María Ramírez:
S’han comportat prou bé aquest any, si ha sortit alguna coseta com “el adverbio de foco” que ha generat més enrenou a les xarxes socials que res. També és cert que el listening no s’escoltava gaire però el tema no era complicat.
Pau Costa:
En el meu cas, tinc una anècdota que m’acompanyarà per sempre. Em vaig deixar l’estoig el dia de l’examen de matemàtiques. El que vol dir que no tenia ni calculadora, ni el material que necessitava. Soc una persona superorganitzada i encara no entenc com em va passar. Sort de la meva amiga, que és el meu àngel de la guàrdia, que portava dues calculadores i regles i em va deixar una.
Amb els exàmens fets, ara ja només els queda esperar els resultats que arribaran el proper dimecres 29 de juny i conèixer les notes de tall per a les carreres que volen estudiar.
Pau Costa:
L’any que ve m’agradaria fer periodisme i la nota de tall a la UAB és d’un 10,5 i a la Pompeu Fabra, és un 11,5.
Helena Rodrigo:
M’agradaria estudiar Biomedicina a la UB, necessito per poder entrar un 12,5. A veure quan surti la nota i les notes de tall a veure si entro…
María Ramírez:
Jo vull fer física a la UB. L’any passat van pujar bastant les notes i ara està en un 12,150. Crec que amb la selectivitat que he fet i la meva nota de batxillerat puc arribar.
I no s’obliden d’enviar un missatge als futurs estudiants que s’hagin d’enfrontar a les PAU.
Treballar molt, no només a segon, sinó també a primer. Si han fet un batxillerat bo, no han de patir. La selectivitat només són tres dies i si has treballat constantment, la pots superar i amb bona nota.
Sabran les notes el pròxim 29 de juny i cap al 14 de juliol coneixeran les notes de tall i si entren o no en el grau universitari que hagin sol·licitat.