Programació de les conferències de l’Aula d’Extensió Universitària de Calella
Ja està confirmada la programació del primer trimestre (és a dir dels mesos d’octubre novembre i desembre) del curs 2017/18 de l’aula d’extensió Universitària de Calella.
El llistat definitiu de les conferències compte amb temes d’actualitat com són: ‘La gestió de la por i la seva utilització pels terroristes i per l’estat’ o continguts de caràcter històric com la Primera Guerra Mundial o la Revolució Russa. La Sílvia López de l’aula d’extensió Universitària, ens explica quines xerrades més hi estan programades.
“Comencem amb el doctor Josep Maria Perceval que és un doctor en Comunicació i el títol és ‘Gestió de la por i la seva utilització pels terroristes i per l’estat’, malauradament un tema de molta actualitat. Aquesta vegada hi ha diversos temes d’actualitat, com per exemple aquest ‘d’obres d’art de la Franja en museus catalans’. Parlarem també de quines administracions es poden prescindir, de la grafologia i les seves aplicacions (una conferència tècnica). Una conferència sobre psicologia ‘Riure per viure’. Hi ha dues conferències durant aquest divendres que formen part del monogràfic ‘Europa segle XX’ on repassarem els grans esdeveniments”
El període de preinscripcions s’obrirà del 26 al 27 de setembre a la planta baixa del Casal de l’Amistat. La mitjana d’inscripcions està entre les 220 persones, tot i que també hi ha un percentatge d’absentisme.
“Només cal associar-se, es fa un carnet amb una sola quota de 39 euros que serveix per a tot l’any. Tens dret d’assistir a totes les conferències. Sent soci també tens prioritat en totes les sortides culturals i activitats que fem, i també hi ha preus especials”
Recordem que les Aules d’Extensió Universitària són entitats socioculturals sense afany de lucre que van iniciar la seva activitat a Catalunya a principis dels anys vuitanta amb la finalitat d’oferir una formació continuada i de nivell universitari a les persones amb inquietuds culturals i amb el desig de mantenir-se intel·lectualment actives al llarg de la seva vida.
No es cursen estudis reglats amb una duració determinada sinó que es donen conferències de tota classe de matèries de forma que els alumnes poden seguir assistint a l’Aula perquè el programa és diferent cada any.
Aquest fet permet que la persona valori no tan sols els coneixements que adquireix, sinó també l’oportunitat de relacionar-se amb persones d’inquietuds culturals semblants.
En el cas de l’Aula d’Extensió Universitària de Calella està vinculada a la Universitat Pompeu Fabra, que és l’organisme que vetlla i fa el seguiment de la programació per tal de garantir una qualitat i un rigor de nivell universitari.
L’Aula és oberta a totes les persones adultes, sense límit d’edat, i per participar-hi no cal tenir cap titulació prèvia ni superar cap prova d’accés o avaluació.
Podeu escoltar aquí la entrevista sencera a la Sílvia López a l’Info Vespre