Primera nit de concerts de l’Screamin Festival a la polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri
Aquesta nit comencen els concerts de l’Screamin Festival a la polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri. És la 21ena edició d’un dels certamens musicals dedicat al rock&roll més importants del territori i que permet veure en directe artistes internacionals i llegendes de la música que va omplir les sales de ball als anys 50 i 60.
El cartell de l’Screamin Festival garanteix la varietat d’estils amb un cartell que garanteix la participació de figures de primer nivell mundial. El seu director, Carlos Díaz, del segell Toro Records, ha enumerat alguns dels concerts imprescindibles d’aquesta 21ena edició.
Tindrem a tres líders de grups vocals de Nova Yok: Jay Siegel, Stan Zizka i Larry Chance, que van interpretat el que ara són himnes d’aquesta música i van crear la ’música de Nova York’ (..) També bandes dels anys 80, quan va sortir el ’revival’ de rock&roll. Per exemple The Blue Cats o The Shakin’ Pyramids, que és impossible veure en directe i que nosaltres hem pogut reunir de nou.
Els concerts a la Fàbrica Llobet-Guri es faran cada nit fins dissabte a partir de les vuit del vespre. Es calcula que l’Screamin Festival portarà a Calella unes 2.000 persones. Arriben d’Austràlia, els EEUU, Japó, Rússia o Ucraïna. La majoria aprofita l’assitència als concerts i a les activitats complementàries -com les festes temàtiques a la platja- per passar uns dies de vacances.
Tenint en compte les entrades venudes i les reserves, ens movem en una xifra similar a l’any passat: entre 1.500 o 2.000 persones. Perquè hi ha gent que ve amb la família però no va a la sala.
A banda dels concerts, aquest dissabte hi haurà una exhibició de cotxes antics i un flea market al Passeig Manuel Puigvert.
Díaz: “Si l’Ajuntament i la ciutat volen, l’Screamin Festival es quedarà a Calella”
Aquest serà l’últim any del conveni que van signar el 2015 Toro Records i l’Ajuntament de Calella perquè l’Screamin Festival se celebri a la ciutat. Per Díaz, la intenció és renovar-lo i quedar-se aquí.
Res indica que no seguirem aquí. Quan arriba la fi de l’acord sempre fem balanç i mirem cap a on anem, perquè portem una música molt específica. Aquesta vegada coincideix amb la fi del conveni i si l’Ajuntament i la ciutat volen, ens quedarem a Calella.