Primer dia de selectivitat per a 124 estudiants dels centres educatius de Calella
Quatre dies d’exàmens per endavant que poden decidir el futur acadèmic dels 124 alumnes dels centres educatius de Calella que es presenten a la convocatòria de la selectivitat. Són 45 estudiants de l’Institut Bisbe Sivilla, que és on es realitzen les proves, 15 de l’Escola Pia i 64 del Freta. A tots ells s’hi han sumat també els alumnes de segon de batxillerat de Sant Pol i Pineda de Mar, a qui es va notificar el canvi de seu divendres passat. Ha arrencat aquest matí, com és tradicional, amb la prova de llengua i literatura catalana, que és una de les matèries comunes per a tots.
La selectivitat es celebrarà seguint pràcticament el mateix dispositiu que l’any passat. És obligatori l’ús de la mascareta i, per evitar aglomeracions i desplaçaments, s’han mantingut el nombre de tribunals i municipis on es fa.
Com és tradicional, l’examen que obre les PAU és el de llengua i literatura castellana. Segons el calendari del Departament d’Universitat, li seguiran l’específica de ciències del medi ambient, fonaments de les arts i matemàtiques aplicades. A la tarda serà el torn per les assignatures d’anàlisi musical, història de l’art i física. En la fase general també hi ha la prova de llengua estrangera –que pot ser anglès, francès, italià o alemany–, història i l’assignatura de la modalitat del batxillerat. En total s’han d’examinar de vuit assignatures, cinc de la fase troncal i tres de l’específica. Aquesta última és la que ajuda a ponderar més alt per a la nota de tall.
Els resultats de les proves estaran disponibles el 25 de juny i la preinscripció a la universitat es podrà fer fins l’1 de juliol. Les notes de tall que decidiran l’assignació de places es publicaran el 13 de juliol.
Geis: “La selectivitat no es toca”
La consellera d’Universitats, Gemma Geis, va comparèixer ahir per assegurar que les proves de selectivitat es repartiran en català, com estava planificat, malgrat la cautelar del TSJC que dictaminava hores abans que, per defecte, s’han de donar en les tres llengües oficials: català, castellà i aranès.
Les instruccions de les PAU eren públiques des del 13 d’abril. Des d’aquell dia fins aquest divendres, quan es van imposar les mesures cautelaríssimes, hi havia temps per debatre i no anar a la via judicial. Les PAU no es toquen, el català no es toca, ni tampoc el respecte a tot l’estudiantat. Com s’ha vingut fent en els darrers anys, el dret a l’elecció de la llengua ja s’estava garantint.
Des de la conselleria asseguren que ja ha estat així en els últims anys i que els alumnes ja podien triar la llengua a l’hora de fer l’examen de les PAU.