Preocupació a l’ATC per la prohibició de reomplir les piscines en sequera

Noves mesures per fer front a la sequera. Un cop els embassaments de les conques internes catalanes arribin al 16% de la seva capacitat, entrarem en l’emergència per sequera. Actualment, estan al 16,23% i es preveu que la nova fase arribi a finals de gener o principis de febrer. Amb ella també arribarà la prohibició de reomplir les piscines privades d’hotels i balnearis. Tampoc funcionaran les dutxes de la platja. Des de l’Associació Turística de Calella (ATC) viuen amb preocupació la mesura, sobretot en tractar-se d’una destinació que potencia les piscines per un públic familiar. “La solució no és tancar l’aixeta”, ha criticat Sònia Hernández, presidenta de l’ATC.

No es podran reomplir les piscines de cara a l’estiu i, un any més, tampoc funcionaran les dutxes de la platja. Aquestes són dues de les mesures que es contemplen en l’estat d’emergència al qual Catalunya entrarà d’aquí ben poc, quan els embassaments i conques internes arribin al 16%. Ara són al 16,23%. Des de l’Associació Turística de Calella (ATC) veuen amb preocupació la mesura, que afecta directament el municipi i el sector turístic. La seva presidenta, Sònia Hernández, assumeix que preocupa, sobretot, pels hotels considerats com a “splash hotels“, que tenen la piscina com a principal atractiu pel públic familiar.

Amb la nova fase d’emergència per sequera, aquest estiu no hi haurà debat possible: no rajaran les dutxes de cap de les platges catalanes. Aquest passat estiu, Calella ja les va tancar per reduir el consum d’aigua. Des de l’ATC, Hernández comprèn la mesura, que resulta incòmode també pels turistes, però assegura que fa molta calor i la despesa d’aigua “és la mateixa si et dutxes a la platja que a casa”:

Calella està fent un consum responsable de l’aigua: el mes de novembre es van gastar 176 litres per habitant i dia, quan el límit actualment és als 200. Amb tot, la situació al país és preocupant. Des de l’ATC reclamen a l’alta política unes mesures diferents, que no passin per tancar l’aixeta a l’hora de fer front a aquest tipus de situacions:

Entre altres mesures anunciades per fer front a l’emergència per sequera també hi ha la prohibició de fer festes de l’escuma, de posar pistes de gel, deixar seques les basses i les fonts ornamentals, a excepció que hi hagi fauna, i restriccions a l’hora de regar els camps de futbol federats. S’han distingit tres fases i, en la segona, els centres esportius hauran de tancar les dutxes. Els arbres públics es podran continuar regant amb aigua freàtica, per tal de garantir-ne un bon estat i evitar que caiguin.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.