Portes obertes a les escoles de Calella: t’avancem els seus projectes educatius

L’Institut Bisbe Sivilla ha estat el primer en obrir les seves instal·lacions quan les famílies han de prendre una decisió important: a quin centre he de matricular el meu fill o filla? El centre públic va celebrar la jornada de portes obertes, dilluns passat, dirigida a explicar quin és el seu projecte d’Educació Secundària Obligatòria. Aquest cap de setmana serà el torn de l’Escola Freta i l’Escola Pia, i la setmana que ve ho faran El Far i la Minerva.

Del 29 de març al 9 d’abril es podrà fer la sol·licitud de preinscripció al cicle d’ESO de l’INSTITUT BISBE SIVILLA, que va fer jornada de portes obertes dilluns. Es va explicar a les famílies que el centre aposta per la innovació i pel seu professorat com a puntal del seu projecte educatiu. No treballen per projectes però sí realitzen accions col·laboratives transversals en determinades activitats. La directora de l’institut, Eva Sánchez, ha fet èmfasi en el seu projecte de llengües estrangeres:

Seguim apostant pel plurilingüisme i ampliem el projecte cada vegada a més alumnes: no només fem les socials en anglès, sinó que introduim segones llengues com el francès i l’alemany. Els alumnes que no hi participen tenim previst començar el curs vinent un projecte més artístic i manipulatiu, on els alumnes desenvoluparan activitats relacionades amb educació física, tecnologia, visual i plàstica.

Des de l’Institut es recalca que es treballa la diversitat de l’alumnat, en funció de les seves capacitats; i es posa de relleu els excel·lents resultats del seu projecte, amb notes per sobre de la mitjana en les proves de competències bàsiques i amb el 100% d’aprovats a la selectivitat.

Li seguirà aquest dissabte 16 de març es farà la jornada de portes de l’ESCOLA FRETA, dirigida a famílies d’alumnes que el curs vinent començaran P3. Serà de 10 a 12.30h a l’edifici del carrer Jovara. L’equip directiu aprofitarà per donar a conèixer el seu projecte que incideix en quatre eixos: l’educació en valors, l’educació emocional, l’estimulació del pensament crític i el llenguatge en el seu sentit més ampli. Es treballa a partir del joc i de projectes específics per a cada àrea. El director d’Infantil i Primària, Joaquim Casaponsa, fa èmfasi en el seu projecte d’anglès, que és emblemàtic a l’Escola Freta.

Els nens que inicien l’escola, i fins que acabin els seus estudis, tindran mestres especialistes que només parlen anglès amb ells amb un bagatge d’horari que és d’aproximadament el 25% cap amunt. Donem una base de l’idioma que sigui equiparable al català o el castellà. L’anglès no s’aprèn de qualsevol manera: els petits ho fan de manera progressiva, espontània i divertida. No són classes feixugues.

Aquest diumenge 17 de març (11 a 13.30h) s’obriran els edificis d’infantil i de secundària i Batxillerat de l’ESCOLA PIA, al carrer Sant Pere i Jovara, respectivament. La institució escolàpia, que aquest 2019 celebra 200 anys de presència a Calella, donarà a conèixer el mateix dia els seus projectes per aquestes dues etapes d’educació obligatòria. S’ha plantejat com una jornada festiva en què els alumnes hi tindran un paper destacat. Marisa Romero és la directora del centre

Per a l’etapa d’Infantil tenim dibuixada una jornada familiar perquè pares i nens coneguin els nostres projectes: el d’educació emocional, el SUMMEM, el projecte d’anglès… El nostre equip educatiu els acompanyarà i assessorarà en els dubtes quin tinguin. A Secundària, els protagonistes seran els alumnes, que acompanyaran les famílies per l’escola i els aniran explicant els projectes i com és el seu dia a dia (…) A més, el 4 de maig farem una jornada per explicar els diferents itineraris d’aprenentatge del SUMMEM.

A l’ESCOLA EL FAR, la jornada de portes obertes es farà el dimecres 20 de març, adreçada a famílies d’alumnes de l’etapa d’infantil i primària. Serà en sessió de matí i tarda (de 9 a 13h i de 15 a 16.30h) a les instal·lacions que va estrenar el curs passat a la Fàbrica Llobet-Guri, on hi desenvolupa un projecte d’aprenentatge integral, en els àmbits físic, l’artístic, congnitiu, actitudinal i procedimental. L’escola s’autodefineix com a democràtica, plural, compresnsiva amb els diferents ritmes de l’alumnat, i inclusiva. Actualment treballen per projectes, tal i com explica la seva directora, Anna Codina.

Destaquem el nostre treball per projectes, en moltes àrees i cada vegada més. Treballem molt poc amb llibres, ho fem molt amb l’aprenentatge significatiu de l’alumne, de manera cooperativa i manipulativa. L’alumne és el protagonista del seu aprenentatge, cada vegada amb més autonomia.

L’ESCOLA LA MINERVA obrirà les portes el dissabte 23 de març perquè les famílies puguin fer una visita guiada per les instal·lacions, a partir de les 9h. Després es farà una xerrada informativa per explicar el projecte educatiu que es defineix com una escola pública i catalana, acollidora i inclusiva, que valora la interculturalitat de l’alumnat i promou la seva igualtat de condicions i oportunitats. Ramón Llamazares és el director del centre.

Realitzem una edicació integral a través de diferents projectes, entre els quals el de Filosofia 3/18 que ajuda a treballat les habilitats del pensament. De tot Calella som l’única Escola Verda, amb l’objectiu que la nostra petjada en l’entorn sigui la mínima. També apostem per les noves tecnologies i, per tant, la competència digital de l’alumnat.

En el cas de l’Escola Bressol EL CARRILET, de titularitat pública, les portes obertes es faran entre finals d’abril i principis de maig.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.