Pulseres Candela alerta que les donacions per a la recerca del càncer infantil han caigut en picat
L’Hospital Sant Joan de Déu alerta que des que va començar la pandèmia els fons per a la investigació han caigut un 40%. El centre pioner en càncer infantil i el que més casos atén a tot l’estat, adverteix que, si bé la recerca per aquest 2021 està assegurada, perilla la del 2022 si es mantenen les actuals previsions. Amb les restriccions per la pandèmia no es poden fer curses, fires, ni concerts solidaris, cap de les activitats que han servit any rere any per captar fons pel càncer infantil. Des de Pulseras Candela han vist com les col·laboracions de particulars han caigut en picat. Apunten que, malgrat que el tractament del càncer infantil està cobert per la sanitat pública, la recerca es finança sobretot amb totes aquestes aportacions privades, ja que la incidència de la malaltia en infants és molt baixa, amb un cas per cada 200 casos en adults.
Emma Perrier, del Departament de Recaptació de Fons de Sant Joan de Déu, ha explicat que des del març de 2020 es van aturar totes les activitats solidàries de les quals es nodrien per aconseguir diners per la recerca del càncer infantil i que això s’ha plasmat en el còmput final de finançament per la recerca.
Durant aquest 2020 hem retrocedit sis anys enrere amb els mateixos nivells d’ingressos que teníem l’any 2014. Hem de tenir en compte que un 70% del nostre pressupost del laboratori depèn de donacions privades i d’activitats d’associacions com Pulseras Candela i la pandèmia ha impedit fer tots aquests actes.
De fet exposen que si el 2019 es van recaptar prop d’1,2 milions d’euros, en tot el 2020 es van aconseguir 768.000 euros. Des de Pulseras Candela, Nieves Tejeda, ha apuntat que ells com associació solidària que destina tots els seus recursos a la investigació del càncer infantil, s’han hagut de reinventar, fent tallers i activitats online.
Hem hagut de reinventar-nos. Els tallers presencials que fèiem a les escoles ara es fan online i estan tenint molt bona acollida i animo a les escoles de Calella que se sumin. També ara recuperarem els tallers en empreses, hem fet també actes online com marxes que sempre fèiem presencials… Ens hem de reinventar i adaptar a la nova situació.
Des de Pulseras Candela, l’any passat amb la pandèmia van veure com les aportacions van caure en un 60% i és per això que ara fan una crida a no deixar de col·laborar i posen totes les esperances en l’estiu, quan creuen que podran recuperar algunes de les activitats presencials que feien. De fet, tots els diners que aconsegueixen en activitats com aquestes van directament a la recerca i recorden que des de la Fundació de l’Hospital tenen 45 investigadors contractats que no es poden aturar.