Ple absolut a la primera conferència del cicle de xerrades de l’Escola Pia
El ponent era el doctor Carlos González, expert en lactància materna, i que va anar a parlar de les necessitats afectives dels infants.
L’església de l’Escola Pia de Calella ha quedat petita per la primera conferència del cicle de xerrades que ha preparat el centre educatiu. Tots els bancs eren plens i els mestres van haver d’afegir desenes de cadires per poder-hi seure tots els pares, mares i infants que hi van assistir.
Carlos González va explicar que quan un infant plora és que necessita afecte dels seus progenitors: “El missatge principal és que els nens no ploren per fer la punyeta. Els nens necessiten atencions, estar a coll, en companyia i que els facin cas“.
Els pares i mares que assisteixen a les seves xerrades solen preguntar què han de fer si el seu fill no dorm, si plora a la nit o si es baralla amb els altres nens. I aquesta és la resposta que els dóna el doctor: “El més important quan tens un nen de dos o tres anys que pega als altres és tractar-lo tu com voldries que ell tractés als altres. És a dir, si vols que el teu nen pegui, el pegues. Si vols que el teu nen castigui, el castigues. Si vols que escridassi, l’escridasses. I si vols que els tracti bé, doncs l’hauràs de tractar bé. I amb molta paciència aprendrà“, ha assegurat González.
Una de les teories que sustenta el doctor és que el càstig és un mètode completament innecessari en l’educació dels fills.