«Ocupació estable, salaris justos, més drets socials», el lema dels sindicats per aquest primer de maig

Les seccions sindicats de CCOO i UGT al Maresme sortiran al carrer aquest primer de maig amb el lema «Ocupació estable, salaris justos, més drets socials».

cartell_1_maig_2017_.jpgEls dos sindicats majoritaris denuncien que des de l’any 2008 la classe treballadora ha anat perdent drets laborals i ara, quan l’economia torna a créixer, les empreses recuperen els nivells de beneficis d’abans de la crisi però no passa el mateix amb els treballadors.

Les principals demandes per aquest primer de maig són, entre altres, derogar les últimes reformes laborals que han generalitzat la precarietat en els contractes; recuperar la negociació col·lectiva i establir un salari mínim de 1000 euros. Gonzalo Plata, Secretari General de CCOO al Maresme, Vallès Oriental i Osona, ha dit avui a l’Info Migdia que els grans grups empresarials han aprofitat les reformes laborals per desregular el mercat i crear treballadors precaris. Ara, segons Plata, es treballa per a ser pobres: “Desgraciadament estem treballant per ser pobres, per no arribar a finals de mes. Qualsevol salari per sota dels mil euros no garanteix una vida digna, no garanteix una vida mínima. Amb un salari de 1000 euros no anem sobrats eh, ho tenim clar, aquest és el punt zero des d’on han de partir totes les regulacions del sectors. Mil euros han de ser el mínim acceptable”.

Gonzalo Plata ha destacat que els accidents laborals són 17 vegades superiors en feines amb contractes precaris. Pel que fa a la comarca del Maresme, els sectors més precaris són serveis i construcció. Especial atenció hi posa en el sector de les cambreres de pis dels hotels: “Aquí a la comarca les dades són colpidores. El sector serveis està molt precaritzat i el de la construcció, tot i que és molt mínim, també és un sector altament precarietat. Els hotels, que són paradigma de les cambreres de pis que s’han de medicar per poder anar a treballar i suportar els ritmes que els imposen, o el sector de les residències de la gent gran on és impossible arribar a un acord per negociar un nou conveni”.

Els sindicats alerten també que les prestacions per desocupació no arriben a tota la població que les necessita. 6 de cada 10 persones són aturades de llarga o molt llarga durada. Demanen que es faci un replantejament del sistema d’ajudes.

Aquí pots escoltar l’entrevista íntegra amb Gonzalo Plata.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.