Obert el període de votació als Pressupostos Participatius 2021
Una font dedicada a tots els treballadors essencials que han fet front des de primera línia a la Covid i restaurar la balustrada del passeig, ampliar el nombre de càmeres de videovigilància, remodelar l’Skatepark i construir una passarel·la per sobre el camp de futbol de mar són les quatre propostes ciutadanes finalistes dels Pressupostos Participatius 2021. A partir d’avui i fins al 13 de desembre els calellencs i calellenques podran decidir, tant de manera telemàtica o presencial, a què es destinen els 100.000 euros de la convocatòria d’enguany. Totes aquestes propostes finalistes es van escollir la setmana passada en el Consell Municipal de Convivència i Participació.
Les quatre propostes finalistes presenten actuacions de millora i de seguretat ciutadana a l’espai públic. En concret, s’ha proposat crear una font al passeig de les Palmeres dedicada a tots els treballadors essencials i voluntaris que han fet front a la Covid des de la primera línia al llarg de tot aquest any i mig. Aquesta candidatura també proposta restaurar la balustrada del passeig, una actuació reivindicada en els anteriors pressupostos participatius del 2020. La balustrada forma part del patrimoni històric, arquitectònic i artístic local.
La segona proposta demana ampliar el nombre de càmeres de videovigilància que hi ha a la ciutat i col·locar-les en llocs estratègics. L’objectiu de tot plegat, segons els promotors, és dissuadir la delinqüència.
Una de les altres propostes demana construir una passarel·la per sobre els vestidors del camp de futbol de mar perquè els vianants el puguin creuar per sobre.
La darrera candidatura suggereix remodelar l’Skatepark de Calella. Ubicat a la part alta de la zona esportiva de La Muntanyeta és l’única instal·lació que hi ha disponible al municipi. Una candidatura en els pressupostos joves del 2018 va demanar la creació d’un nou Skateparc.
Durant 15 dies, des d’avui i fins al 13 de desembre es durà a terme el període de votacions a través del portal Civiciti i de les urnes mòbils que hi haurà en diferents punts de la ciutat. A partir de l’elecció popular, s’establirà l’ordre de prioritat d’execució de les propostes fins a esgotar la partida reservada, que és de 100.000 euros, 25.000 menys que en edicions anteriors.
El projecte guanyador de l’última edició tenia per objectiu la supressió de les barreres arquitectòniques a la via pública. En concret, s’actuarà en onze cruïlles del nucli urbà per fer-les plenament accessibles a persones amb dificultat de mobilitat o que porten un cotxet de nadó.