Nova campanya per frenar l’expansió del mosquit tigre

L’estiu és l’època de clara expansió del mosquit tigre, un insecte temut per les seves picades i que pot propagar malalties infeccioses als humans. Originari del Sud-est asiàtic, va arribar a la península l’any 2004, quan se’n va detectar la presència a Sant Cugat del Vallès. La femella del mosquit tigre busca petits embassaments d’aigua, preferiblement a l’ombra, per pondre els ous; i és el que s’ha d’evitar. L’Ajuntament de Calella fa una crida a la col·laboració ciutadana per evitar la propagació de l’insecte, que acostuma a punxar-nos el seu fibló a les cames. Cal anar buidant tots els recipients que tinguem a l’exterior on s’hi pugui acumular aigua i tapar safareigs amb mosquiteres, per exemple. A nivell municipal, també s’ha activat la campanya estiuenca d’aplicar tractaments larvicides als embornals.

La campanya per frenar l’expansió del mosquit tigre a l’espai públic s’ha reactivat amb l’arribada de l’estiu. És una actuació que duu a terme l’Ajuntament de Calella amb la col·laboració del Consell Comarcal del Maresme.


Per una ciutat lliure de mosquits tigre, l’ajuntament demana la col·laboració ciutadana. Bàsicament que s’evitin les acumulacions d’aigua a l’exterior, que són l’ecosistema que busca l’insecte per posar els ous i reproduir-se. Aquestes són les recomanacions:

🦟 Buidar dos cops per setmana els recipients d’exterior que acumulin aigua.
🌾 Tapar amb tela mosquitera espessa safareigs i basses petites.
🏺 Evitar forats i depressions al terra on es pugui acumular aigua.
🌳 Tapar els forats dels troncs o omplir-los de sorra.

Calella reforça l’aposta pel tractament biològic en les plagues de l’arbrat urbà per preservar la biodiversitat

Des del 2016, l’Ajuntament de Calella ha reduït en un 70% els tractaments químics a l’arbrat urbà, segons ha informat per mitjà d’una nota de premsa en a qual aclareix que únicament s’apliquen en casos d’extrema necessitat i, si pot ser, amb productes ecològics.

Foto: Ajuntament de Calella

Els productes químics fitosanitaris tenen efectes adversos, ja que els insectes generen resistència al producte a mitjà o llarg termini. En canvi, amb el control biològic, que es basa en les relacions que manera natural es creen entre les diferents espècies d’insectes, es genera la situació que una població controla l’altra i es crea un equilibri constant i de caràcter natural.

Actualment, la brigada de Parcs i Jardins ha aconseguit aquest equilibri natural, també, gràcies a les podes controlades i respectuoses amb el creixement dels arbres que estan implementades des del 2016. Avui s’aplica control biològic als til·lers, les lagestroemies, els cítrics (tarongers), les baladres, els acers, els perers, les alzines, els cercis i les robinies.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.