[AMPLIACIÓ] Multa de 920 euros per protegir les guinguetes sense el permís de Costes de l’Estat

La decisió de col·locar una barrera de sacs de sorra per protegir les guinguetes de platja ha comportat sanció. L’Ajuntament de Calella haurà de pagar una multa de 920 euros per no haver demanat permís a la Direcció General de Costes, segons ha informat el consistori amb una nota de premsa en què s’explica que l’alcaldessa, Montserrat Candini, ha demanat a la ministra per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic que s’arxivi l’expedient. Ho ha fet a través d’una carta en què Candini exposa que l’actuació es va dur a terme de forma “urgent” i amb l’autorització de la Generalitat de Catalunya. També recalca que els sacs es van omplir amb sorra de la pròpia platja i, per tant, amb mètodes no invasius i totalment respectuosos amb l’entorn.

En l’escrit, Candini trasllada a la ministra Teresa Ribera el seu “profund malestar” per la imposició de la multa. I recrimina al Govern espanyol que prengui una decisió que deixa l’Ajuntament de Calella amb una “sensació de desempara i abandonament per protegir la ciutat”. En declaracions a Ràdio Calella TV l’alcaldessa ha reafirmat la voluntat del consistori a seguir lluitant per minimitzar els efectes del canvi climàtic i ha tornat a posar sobre la taula la incoherència del ministeri en les seves accions.

Ens va molestar per la incoherència. Vam fer una acció de preservació del litoral i ens posen una multa que ve del Ministeri de Transició ecològica.

Els sacs de sorra de la discòrdia es van col·locar el novembre del 2020 per tal d’evitar danys a les instal·lacions de platja en cas de nous temporals. Hi havia el precedent del Glòria, que va causar veritables estralls a tot el litoral. Es preveia que poguessin actuar com a elements de contenció i es van distribuir per la línia frontal de les quatre guinguetes de platja.

D’ençà del Glòria va haver-hi un canvi de paradigma. Amb previsió d’un nou temporal vam posar les saques per protegir el nostre litoral de la manera més sostenible possible. Era una barrera natural. I d’altra banda tenim el permís de la Generalitat.

El Govern Municipal ha vingut defensant que es va tractar d’una mesura d’urgència i ha explicat que el gener passat va demanar un permís especial al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Aquest vencia a finals del mes de març, quan els sacs van ser retirats.

En declaracions a Ràdio Calella TV, fa unes setmanes, el tinent d’Alcaldia de Serveis de ciutat, Albert Torrent, va relatar que Costes va obrir l’expedient sancionador mentre la Generalitat tramitava l’autorització.

Nosaltres vam omplir els sacs sense permís perquè vam entendre que no aportàvem cap element nou a la platja. La Generalitat ens avisa al gener que l’actuació que fem requereix permís, el demanem i ens autoritzen. Després durant l’impàs mentre s’està tramitant el permís ve l’inspector i ens obre un expedient per no tenir-lo.

Torrent es mostrava confiat que el Ministeri espanyol acceptaria les al·legacions que s’havien presentat i l’expedient sancionador quedaria “en un no res” perquè era obvi que l’actuació s’havia fet per protegir el litoral i sense cap element extern.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Julian Gutiérrez ha dit:

    La señora Candini y gobierno local creen pueden hacer y deshacer a su antojo. Disponen de servicios técnicos y jurídicos suficientes para haberse informado previa a la actuación. Cualquiera que haga obras en su casa debe pedir permiso al ayuntamiento, pues ellos lo deben hacer a Costas. Después de obtener el permiso correspondiente, se podían haber colocado las sacas, y para disminuir el mal efecto visual, colocar encima más arena, formando una duna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.