“Mitologia dels Països Catalans”, entre els més venuts per Sant Jordi a tot Catalunya
El Gremi de Llibreters ha publicat les llistes dels més venuts per Sant Jordi i el calellenc Daniel Rangil s’ha col·locat en les primeres posicions del rànquing de no-ficció en català per “Mitologia dels Països Catalans”, un llibre il·lustrat on s’hi recullen mites nostrats i que han perdurat en el temps – gràcies a l’oralitat – com Joan de l’Ós, les dones d’aigua, el Bocarrot o la Pesanta. L’historiador ha quedat quart del rànquing, per darrera de la “Gran Enciclopèdia del Barça”, de la Sotana; “Crims: pecats capitals”, de Carles Porta; i “De la sabana a Mart”, de Xavier Sala i Martín; però superant Quim Monzó i Sergi Pàmies, que han publicat “Si la memòria no ens falla” amb Libros de Vanguardia.
Mitologia dels Països Catalans, de Daniel Rangil, va per la cinquena edició, amb una tirada total de gairebé 8.000 exemplars des del desembre passat, quan es va publicar. Després d’haver fet una bona campanya de vendes per Nadal, ara ha sigut un dels títols més venuts per Sant Jordi – tal com s’apuntava els dies anterior. Ha estat el quart més demandat en la categoria de no-ficció en català, dins d’un grup d’autors tan mediàtics com l’equip de La Sotana o Carles Porta.
En declaracions a Ràdio Calella TV, Rangil s’ha mostrat sorprès i agraït alhora per la gran acollida que està tenint el llibre, publicat per Efadós, i ha volgut compartir-ho amb la il·lustradora Laia Baldevey.
Aquí, el que ha funcionat és el boca-orella i perquè toquem un tema que agrada, com ho són les creences dels catalans des d’abans que ens diguéssim catalans. És un èxit compartit amb la Laia Baldevey, perquè les il·lustracions que apareixen al llibre són seves, i hi tenen un pes important.
Daniel Rangil va estar signant llibres al matí a Calella i durant la tarda a Barcelona. Ha comentat com va ser l’experiència de conèixer les persones que l’han descobert amb aquest recopilatori del folklore fantàstic de parla catalana, constatant que el seu és un públic de totes les edats.
Una de les coses que més et reconforta és veure la varietat de gent que llegeix el llibre: des de petits, tot i que no és una lectura recomanada per a infants, fins a senyors de més de 90 anys, com un que em vaig trobar a Calella.
Daniel Rangil (Calella, 1956) descarta una segona part del llibre. “Tot el que sé ho he abocat aquí”, ha afirmat a Ràdio Calella TV.
A continuació podeu recuperar l’entrevista que va concedir al programa La Ciutat al fil de la publicació de l’exitós “Mitologia dels Països Catalans”.