Més de 50.000 entrades venudes pel partit contra l’ELA

Dimecres es jugarà al Camp Nou un dels partits més solidaris de la temporada. L’amistós entre el FC Barcelona i el Manchester City de Pep Guardiola que servirà per recaptar fons per a la investigació de l’ELA. Una malaltia que pateix l’impulsor del matx, l’exjugador i tècnic, Juan Carlos Unzué. L’amistós hauria d’haver-se disputat l’agost passat, però la pandèmia va aconsellar que no es fes llavors. Des de la Fundació calellenca Miquel Valls celebren l’organització del partit i asseguren que, més enllà de recaptar fons per a la investigació, servirà per donar visibilitat a una malaltia encara molt desconeguda.

51.000 persones ja tenen la seva entrada per veure l’amistós que enfrontarà per primer cop a Xavi i Guardiola. L’enfrontament reuneix tots els atractius esportius possibles, entre aquests el de la tornada del tècnic de l’equip anglès al Camp Nou. Però, per damunt de tot, assenyalen des del club barceloní, està l’esperit d’ajudar a Juan Carlos Unzué en la causa que ara dona sentit a la seva vida, que és la d’aprofitar el seu altaveu per visibilitzar i donar a conèixer l’ELA i la situació de tots els malalts. Anna Rigola és la responsable comunicació Fundació Miquel Valls.

És un partit de gran visibilitat per la malaltia. Dimecres les persones afectades seran al centre. Es faran visibles tan ells com les seves famílies.

La beneficiària del partit serà la Fundació Luzón, que s’endurà tota la recaptació. Les entrades ja es poden adquirir a la pàgina web del Barça i es poden fer donacions per a la fila 0. Les entrades van de 19 a 99 euros.

Tota la recaptació es destina fundació Luzón. Una fundació que destina tots els seus fons a diferents investigacions que s’estan realitzant arreu d’Europa.

Rigola ha subratllat que els beneficis del matx serviran per finançar les diferents línies d’investigació que hi ha a hores d’ara arreu d’Europa. I ha destacat la importància de continuar investigant una malaltia minoritària de la qual encara es desconeixen les causes.

Hi ha moltes línies d’investigació i avançaments petits, però el més important és que cada cop s’investigui més. Cal conèixer més sobre l’ELA, per exemple encara no sabem d’on ve la malaltia.

Hi ha actualment unes 450 persones afectades a Catalunya, unes 4.000 en territori espanyol i unes 350.000 a tot el món, i això dificulta que es destinin suficients ajudes econòmiques a la recerca i també assistencials per millorar la qualitat de vida i les esperances de supervivència de les persones afectades d’una malaltia que té una esperança de vida d’entre quatre i sis anys a causa de la rapidesa amb què avança.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.