Mercadona va pagar l’escultura de La Llopa
En el darrer Ple Municipal es va fer públic que l’escultura de La Llopa, situada a la Riera Capaspre, va ser una donació del supermercat Mercadona. És una de les actuacions que l’empresa va fer dins les obres d’adequació i millora de l’entorn del nou establiment, que es troba a la part alta de la Riera.
A instàncies d’una pregunta del grup municipal d’ICV, el tinent d’Alcaldia d’Hisenda, Jordi Sitjà, va explicar que no s’havia fet públic perquè Mercadona ho va demanar.
Mercadona i dins les obres d’adequació i millora de l’entorn del seu establiment, a petició nostra en aquest cas, va estar d’acord en posar l’escultura de La Llopa. No és una contraprestació específica; forma part del conjunt d’actuacions que Mercadona va fer en aquell moment en que estava desenvolupant tota aquesta actuació i que va coincidir en el temps. No s’ha fet públic el detall d’aquesta actuació perquè ens ho van demanar específicament ells, perquè les empreses també tenen els seus condicionants en moltes altres poblacions i això que forma part del conjunt d’una actuació en algun altre lloc es podria interpretar com una actuació que en una altra ciutat se’ls pogués reclamar. En cap cas s’ha volgut donar la impressió de que es feia amb diners del pressupost municipal, pot ser una actuació subjectiva de part, però no s’ha volgut. Al contrari, ens sembla bé que s’hagi pogut fer aquesta actuació sense haver de gastar diners del pressupost municipal i això ho hem verbalitzat moltes vegades.
La Llopa va ser la segona escultura que es va inaugurar en el marc del projecte «Calella, ciutat d’escultures», un dels símbols representatius i identitaris de la ciutat que forma part de l’imaginari col·lectiu dels calellencs. L’estàtua rememora la llegenda de La Llopa, un element que, fins i tot, forma part de l’escut de la ciutat.
No és la primera escultura finançada per una empresa externa. Un altre supermercat, en aquest cas, Bonpreu, va col·laborar econòmicament amb l’escultura del treballador tèxtil, situada al xamfrà del carrer Bruguera amb el carrer Amadeu. Així ho va anunciar l’alcaldessa, Montserrat Candini, el dia de la inauguració del mitjonaire.
Si en bona part aquesta escultura és una realitat, és gràcies a dues persones: a l’escultor, l’Oms, i també a Bonpreu que ens ha ajudat molt, molt, molt a col·laborar econòmicament amb aquesta escultura. Per tant, moltes gràcies a ells.
«Calella, ciutat d’escultures» va néixer amb la voluntat d’explicar a calellencs i turistes els trets identitaris de la ciutat. En paraules de l’alcaldessa, mostrar «d’on venim i què som».