Mariona Rodà, de l’IES Bisbe Sivilla, premi al Concurs de Cuina Jove de Catalunya
Els xefs Javier i Sergio Torres ha presidit el jurat del 33è Concurs de Cuina Jove de Catalunya que convoca l’EUHT de Sant Pol de Mar i que ha tingut com a temàtica central la cuina de proximitat. S’han atorgat premis en quatre categories i l’absolut ha anat a parar a mans d’Oscar Maillo, del restaurant Blanc de Mandarin Oriental, per un plat de corbina amb textura d’espàrrecs. El guardó a la millor presentació, atorgat per l’Ajuntament de Sant Pol de Mar, ha estat per a una alumne de l’Institut Bisbe Sivilla de Calella. És Mariona Rodà amb un postre fet amb maduixes del Maresme. A més, ella representarà Catalunya a la fase final de l’European Young Chef Award 2019.
Els pèsols del Maresme, les gambes d’Arenys o les maduixes de Sant Pol de Mar han estat els ingredients estrella de les propostes culinàries que han presentat els deu finalistes del Concurs de Cuina Jove de Catalunya que s’ha celebrat a l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar.
Els plats presentats pels concursants han estat valorats pel jurat presidit pels xefs Javier i Sergio Torres, amb dues estrelles Michelin; i en el que també hi havia representació d’institucions, l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició o periodistes gastronòmics.
A banda dels guardons concedits a Oscar Maillo i a l’alumne del centre de formació calellenc, Mariona Rodà; també s’ha atorgat el premi a la imaginació i creativitat, que s’ha endut Mariona Sánchez, de l’Hotel The One Barcelona, per un plat que portava per nom “llàgrimes del Maresme, gamba de Blanes i aire de menta”. El reconeixement a la destresa i millor tècnica d’elaboració ha estat per Gerard Lorente, de l’Escola Joviat, per un plat de gambes, bledes i mongetes del ganxet.
El Concurs de Cuina Jove de Catalunya s’emmarca dins de la Jornada Universitària de Gastronomia de l’EUHT StPOL que enguany ha comptat amb una demostració de cuina per part del xef Sergio Torres, amb dues estrelles Michelin.