Mallol deixarà la presidència de l’ATC

L’actual vicepresidenta i també empresària turística, Sònia Hernández, es perfila com la seva successora. Isabel Mallol ha confirmat que deixarà la presidència de l’ATC el pròxim mes de setembre després de 10 anys en el càrrec.

I diu que de la feina feta durant el seu mandat i els anys anteriors, des de la creació de l’ATC el 2004, n’ha quedat un pòsit clar: l’esforç per conciliar l’activitat d’allotjament amb d’altres activitats econòmiques i el poble en el seu conjunt, en termes econòmics i socials.

Crec que hem aconseguit que l’empresari es mentalitzi que d’ell depèn també tota l’oferta complementària de l’entorn, tota la restauració i el poble. Aquest és l’esperit de l’ATC. Defensar del gran al petit, no tindria cap sentit que només parléssim de si els hotelers es guanyen la vida. Nosaltres ja buscàvem d’inici la conciliació amb el poble.

L’ATC va constituir-se inicialment per defensar els interessos dels empresaris turístics de l’allotjament però en la seva darrera etapa va obrir-se també als sectors de la restauració i del comerç.

Quant a l’evolució de l’activitat, Mallol ha assegurat que l’aposta per un turisme de baixa qualitat és residual a Calella i que els empresaris que el promouen estan mal vistos per la resta del sector.

Els empresaris que aposten per això estan marcats, fins i tot hem tingut enfrontaments. Molts han reaccionat i estan fent ara coses positives. Sempre en pot quedar algun, vés a saber si la situació econòmica no els acompanya, però hi ha una normativa que controla molt tot el que són aldarulls.

La presidenta de l’ATC situa en els anys polèmics del CalellaFest el canvi d’inflexió en la mentalitat empresarial. Una situació que va tensar les relacions amb l’aleshores alcalde Josep Basart (ERC).

D’aquella etapa en en destaca l’avenç que va suposar l’aprovació del Pla General d’Urbanisme que va permetre esponjar la ciutat. Del mandat de Josep Maria Juhé (PSC), l’aposta per les proves esportives i la culminació d’obres importants com el soterrament i urbanització de la Riera Capaspre i el perllongament de la zona de vianants d’Església. L’etapa de Montserrat Candini (PDeCAT) a l’alcaldia l’ha definit de “pragmàtica”. Diu que durant aquest temps s’han cristal·litzat molts anhels del sector turístic i que ha permès arribar a una simbiosi total entre administració i empresariat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.