L’Ultra Clean Marathon passarà divendres per Calella

Jaume Planas i Ernest Matas completaran en caiac els 34 quilòmetres de la sisena etapa

L’Ultra Clean Marathon té com a objectiu principal conscienciar a la ciutadania sobre la importància de conservar els espais naturals i la necessitat de retirar els residus abandonats. En cada prova, els participans recolliran la brossa que es van trobant mentre practiquen esport, una disciplina diferent segons el tram. Aquesta edició del 2019, contempla una etapa en caiac entre Blanes i Mataró, la que creuarà Calella aquest divendres. Consta d’un recorregut de 34 quilòmetres que es poden fer íntegrament o només els 5 quilòmetres finals.

Els participants vorejaran la costa del Maresme i podran comprovar com l’acció de l’home n’ha modificat la vegetació. L’organització ha previst activitats per conscienciar sobre les problemàtiques del dons marí i la necessitat de preservar els prats submarins de posidònia. Una alga que és vital per a la consevació de l’ecosistema.

Dos membres del Club Esportiu Vela Calella s’han inscrit a la sisena etapa de l’Ultra Clean Marathon, que sortirà de Blanes a les 8.30h i passarà per Calella, Arenys de Mar i Mataró, amb arribada prevista a les 17.00h. Són Ernest Matas i Jaume Planas, que comparteixen de ple la filosofia d’aquesta iniciativa.

Són accions que fem habitualment quan ens trobem residus surant a l’aigua els recollim, també quan parem en una cala o una platja. Quan ens vam assabentar que la sisena etapa passava per aquí, ens hi vam apuntar.

Durant el recorregut es farà una accions de neteja a Canet de Mar -amb la col·laboració de l’Institut Lluís Domènech i Montaner- i a Mataró -organitzades per l’ajuntament, el Consell Esportiu del Maresme i diverses escoles-.

Planas aplaudeix la tasca de conscienciació que se’n deriva i aprofita per advertir dels riscos que comporta la presència, cada vegada més gran, de plàstics al mar.

Cal prendre consciència i sobretot amb el tema dels plàstics, que és molt preocupant. El que veiem a les platges i a les cales és brutal, i també el que no es percep, els microplàstics, que són molt nocius.

En arribar, s’entregarà un premi al participant que hagi recollit el residu més contaminant, al que sigui més curiós i al més abundant.

A l’edició del 2018 hi van participar més de 2.000 persones i es van recollir 1.973,5 quilos de residus. Enguany hi ha previstes més d’una trentena d’accions de neteja i la participació d’una cinquantena entitats, empreses, i col·lectius.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.