Los Extremeños elabora una de les millors botifarres d’ou artesanes del país
En vistes a la celebració del Dijous Gras o Dijous Llarder, dies en què la tradició mana que es poden fer excessos a la taula, el Gremi de Carnissers convoca el concurs nacional de botifarra d’ou que ha tornat a reconèixer l’aposta innovadora de la xarcuteria Los Extremeños. Al seu obrador del polígon de Pineda de Mar s’elabora la que ha estat reconeguda com la segona millor botifarra d’ou artesana del país, una proposta que mescla els ingredients propis l’embotit amb altres productes típics de la gastronomia catalana. Des d’aquesta setmana ja es pot trobar a la botiga que tenen al carrer Església, juntament amb altres 14 varietats.
Maria José Sánchez, propietària dels Extremeños, ha explicat a Ràdio Calella TV quina és la recepta guanyadora del segon premi nacional de botifarra d’ou artesana.
Volíem presentar una proposa innovadora però vinculant-la a la terra. Llavors, vam fer uns calçots a la brasa als forns Josper que tenim, i van quedar boníssims. Vam preparar la salsa romesco i ho vam barrejar amb carn de porc, i el resultat ens va convèncer a presentar-la al concurs. La sorpresa és nostra pel fet que se la consideri la segona millor botifarra d’ou de Catalunya.
El Gremi de Carnissers, Cansaladers i Xarcuters de Barcelona i comarques convoquen concurs nacional, que enguany ha arribat a la setena edició, amb voluntat de reconèixer la creativitat i innovació del sector i l’aposta per la qualitat. Los Extremeños ja va rebre un segon premi l’any passat, en aquella ocasió per una elaboració amb maduixes del Maresme. En aquest sentit, Sánchez ha posat en valor la feina que fa tot el seu equip, especialment a l’obrador, a qui dedica aquest segon premi.
Vull donar les gràcies al meu equip. Aquest premi és possible gràcies a ells, al meu marit i els nois que treballem amb ell a l’obrador, perquè la seva feina ha permès que ens donin el premi, i els ho vull dedicar.
La botifarra d’ou amb calçots i salsa romesco és només una de les varietats que aquests dies de Carnaval es ven al taulell dels Extremeños. Tenen fins a 15 receptes diferents que s’identifiquen amb fils de diferents colors.
La tenim al taulell des d’aquesta setmana, juntament amb les altres 14 varietats de botifarra d’ou. És un producte dels carnissers i tradició de Catalunya, que en aquestes dates es ven moltíssim.
A la botiga es venen peces senceres de cadascuna d’aquestes varietats o bé hi ha l’opció de demanar una safata assortida per fer-ne un tast a taula dijous vinent, o el dia que es vulgui.
El Gremi de Carnissers ha donat una menció especial a la carnisseria Can Valls d’Argentona, per una botifarra d’ou amb carxofa.