L’INE clarifica per escrit si s’ha d’aportar documentació per tenir l’empadronament

El cas de l’ocupa que ha sol·licitat la seva inscripció al registre del padró municipal continua cuejant. ICV ha fet pública la resposta rebuda per part de l’Institut Nacional d’Estadística sobre quins són els procediments i criteris que les administracions locals han de seguir per complir amb l’actual normativa. Diu que l’Ajuntament ha de comprovar que, efectivament, el veí resideix al domicili però s’obre a la possibilitat que no es faciliti cap títol o document que ho acrediti.

“En aquest últim supòsit –segueix l’escrit signat per la presidenta de la Secció Provincial del Consell d’Empadronament de Barcelona– el gestor municipal hauria de comprovar per altres mitjans (informe de la Policia Local, inspecció dels propis serveis…) que realment el veí habita en aquest domicili i, en cas afirmatiu, inscriure’l al padró”.

Tejada entén que l’escrit del Consell d’Empadronament de l’INE deixa clar, i amb negreta, que no cal aportar documentació per tenir dret a l’empadronament, i a l’accés a serveis que se’n deriva.

“Una persona que no pugui presentar un escriptura de propietat o un contracte d’arrendament, o bé un rebut de subministrament d’aigua o electricitat, també té dret a ser empadronat. Seria el cas de les persones que per la seva desgràcia viuen ocupant un habitatge o al carrer. L’Ajuntament, per complir amb la seva obligació, ha d’enviar la Policia o personal de Serveis Socials per trobar-se amb aquest veí i assegurar-se que realment viu on diu”, ha manifestat el regidor portaveu del Grup Municipal d’ICV-

El regidor d’ICV, Sebastián Tejada, afirma que això recolza el seu posicionament contrari al fet que el Govern Municipal estigui utilitzant l’empadronament com una eina per lluitar contra l’ocupació. “Volem que l’Ajuntament treballi amb els criteris d’estricta legalitat i no es perdi en interpretacions. És evident que una persona que viu en un habitatge ocupat genera un problema al propietari, però d’això se n’ha d’ocupar un altre departament de l’Ajuntament o fins i tot una altra administració. Pel que respecta l’empadronament, l’Ajuntament no ha de fer res, ha de complir el que diu la normativa”, ha afirmat.

D’entrada, Tejada a avançat a Ràdio Calella TV que demanarà als Serveis Jurídics de l’Ajuntament de Calella un dictamen de pronunciament sobre la legalitat del procediment d’empadronament que s’utilitza. Una petició que va presentar en forma de moció al darrer Ple Municipal, desestimada amb els vots contraris dels partits del Govern, PDeCAT i PSC, als que s’hi va sumar el PP.

En relació a la petició concreta feta per Mohammed el Fallak, que continua concentrant-se setmanalment a les portes de l’edifici consistorial, la formació ecosocialista apunta la resolució no trigarà en arribar. Tejada exposa que si el peticionari no obté resposta se l’ha d’inscriure –per silenci administratiu–. En tot cas, se li hauria de denegar per escrit. Apunta però que l’Ajuntament podria oferir-li una altra solució que, de totes maneres, no faria que ICV desistís de la seva reivindicació.

 

empadronament1 empadronament2

 

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Sebastián Tejada, regidor d’ICV, a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.