L’hospital promou la innovació i la recerca en salut a través d’un cicle de conferències

Imatge d'arxiu

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva inicia demà un cicle de conferències trimestrals amb l’objectiu de difondre entre la ciutadania la innovació i la recerca en el camp de la salut i compartir experiències amb altres professionals. Es presentarà la segona edició del Programa Méntor, un curs d’Emprenedoria, Innovació i Salut. La primera xerrada serà demà a les 14h a l’hospital de Calella i porta per títol Innovació en salut: repte o oportunitat».

El doctor Alberto Zamora, del servei de Medicina Interna de l’Hospital de Blanes, és l’impulsor d’aquesta iniciativa, qui ha explicat el seu objectiu.

La intenció és promoure la recerca i la innovació en la salut com a font per crear una sanitat de qualitat i volem obrir-lo a la ciutadania. Creiem que és important que els usuaris coneguin quines són les línies de recerca que s’estan fent, cap a on va la recerca i volem comptar amb ells com a partícips en aquest procés.

Zamora ha concretat el tema de les primeres conferències.

A la primera sessió el que s’ha fet és facilitar la difusió del Programa Méntor, que l’han posat en marxa l’hospital de Mataró, el Tecnocampus i Eurecat, i el que intenta és formar als professionals en innovació, que moltes vegades sabem fer recerca però ens falta el pas per difondre’l i que tingui un major impacte en la societat. Farem una primera xerrada sobre big data i salut i una segona sessió que serà sobre un procés d’innovació d’èxit que ha sigut un dispositiu per prevenir les úlceres vasculars en pacients que estan al llit i després es farà la presentació del programa Méntor.

Les conferències són trimestrals i estan obertes a tota la ciutadania.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al doctor Alberto Zamora, del servei de Medicina Interna de l’Hospital de Blanes i impulsor del cicle de conferències.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.