L’escriptora Clàudia Mollfulleda ha presentat “De cua d’ull” a Calella
És un llibre de relats en què l’autora de Santa Susanna parla de les relacions de parella i de com hi influeixen les mirades, o la seva absència. Mollfulleda va presentar-lo a la Biblioteca Municipal, on el 2015 ja va portar-hi la novel·la “Contes arran de mar” amb el qual s’estrenava en el món literari.
De cua d’ull és el títol d’un dels contes i que finalment ha donat nom al llibre de Clàudia Mollfulleda i que ha publicat Voliana edicions. En cadascun dels relats, la mirada hi té un paper destacat, tal com ella mateixa explicava en una entrevista al programa Ona Maresme de Ràdio Calella TV.
En cadascun dels relats pren molta importància el que és la mirada en les relacions personals: si ens mirem o no, si entenem el què diuen els ulls dels altres… Aquesta és una part de la comunicació molt important que menystenim del tot.
En el llibre, Mollfulleda analitza diverses tipologies de relacions, existents o futures, o les que es trenquen. Pren l’amor com a fil argumental dels contes, sense innovar gaire en el que és un tema universal de la literatura.
A vegades relacions de parella on hi ha un element en discòrdia, dues unitats que van per separat i de cop i volta seran o no parella, parelles que algú maquina perquè es desfacin… El món de la parella és tan ric que, per més que ens pensem que l’amor ha estat sempre el mateix i les coses es repeteixin, sempre caiguem en les mateixes històries. No m’invento res.
Clàudia Mollfulleda i Martí és llicenciada en Filologia clàssica per la Universitat Autònoma de Barcelona. Exerceix de professora de llatí i grec a l’ensenyament públic. El seu primer llibre publicat va ser Contes arran de mar (2015), set relats de ficció històrica adreçats a alumnes d’ESO i Batxillerat.