Les viseres protectores fetes amb impressores 3D de Calella es quedaran aquí
El grup de calellencs i algun veí de Pineda de Mar que està produint els equips de protecció invidual amb impressores 3D, i que ho feia feins ara amb el projecte coronavirusmakers.org liderat des de Blanes, ha decidit dirigir tots els seus esforços a suplir les mancances de material que hi ha a l’Hospital i al CAP de Calella, la Policia Local o altres serveis sensibles, com les residències d’avis, farmàcies i supermercats. S’han posat d’acord per destinar-los totes les viseres que es facin a partir d’ara. A les múltiples col·laboracions que han estat rebent d’empreses i particulars, que els han donat la matèria primera, s’hi suma ara la de l’Ajuntament de Calella que els farà entrega d’un lot de 20 bobines de fil.
Hi ha 17 impressores 3D en domicilis i empreses de Calella i Pineda de Mar que han passat a fabricar viseres protectores per a col·lectius de la ciutat que estan exposats al coronavirus. Per exemple, el personal de l’hospital i l’ambulatori, policies, personal de residències d’avis o treballadors que continuen l’activitat de cara al públic. Marc Llobet, un dels integrants del grup, ha explicat que fins ara s’enviaven els equips a Blanes, on se centralitza el projecte coronavirusmakers.org al territori, però que es van adonar que això alentia l’entrega. Per això, han decidit descentralitzar l’acció i coordinar-se entre ells i amb l’Ajuntament de Calella i la Policia Local per cobrir les necessitats que hi ha a la ciutat.
Vam veure que seria més eficaç descentralitzar-ho i que cada poble produeixi per abastir als seus serveis. Però seguim en contacte amb ells, i la producció sobrant se’ls farà arribar (…) L’exemple és clar: avui estem empaquetant 50 màscares i demà les tindrà l’Hospital de Calella. Si seguís el circuit com fins ara, les enviariem a Blanes, que les rebria dimarts i llavors les hauria d’empaquetar. I això faria que les màscares no arribessin als professionals fins divendres o dissabte.
Al grup són nou persones, que ara mateix tenen 17 impressores 3D produint viseres les 24 hores del dia. Calculen que al ritme actual podran servir-ne 250 a la setmana, que les faran arribar als dispositius de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva que hi ha a Calella, a la Policia Local, a residències d’avis i també a col·lectius que treballen en l’atenció de les persones o comerços de cara al públic.
Són conscients que no arribaran a cobrir les necessitats reals i, per això, Llobet fa una crida a tothom que tingui un aparell a casa que es posi en contacte amb ells. També empreses o fins i tot escoles, segons apunta ell mateix.
Fem una crida a tothom que en tingui, o que sàpiga que algú en té. I també he pensat en les escoles. Em consta que al Freta n’hi ha, llavors si hi ha un professor que la pugui fer servir, o que ens la vulgui deixar. Es poden posar en contacte amb nosaltres, que els guiarem si no saben com fer-ho, i això ens ajudarà a tenir més material per fer-lo arribar a qui ho necessita.
I si cal, també es facilita el material per a la impressió, ja que en els últims dies han rebut moltes donacions d’empreses i particulars. Per fer una visera cal goma elàstica, làmines de plàstic i bonines de fil. Llobet ha explicat que aquesta mateixa setmana se’ls ha confirmat des de l’Ajuntament de Calella l’entrega d’una vintena de bobines.
Per empaquetar-les, transportar-les i que arribin a destí, ara necessiten caixes de cartró.
Com que estem distribuint a molts llocs, comencem a necessitar caixes de cartró per empaquetar les viseres.
Qui els pugui donar un cop de mà en alguna de les crides, pot posar-se en contacte amb el grup al número de telèfon 607 146 370 (Marc Llobet). En breu activaran una pàgina al Facebook per informar de la iniciativa.
A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Marc Llobet: