Les persones que van fer el seu bateig subaquàtic gairebé no van veure cap peix
El Club Subaquàtic Calella va organitzar dissabte batejos de busseig, és a dir, ensenyar a nedar per sota l’aigua, amb bombones d’oxigen, a persones que fins ara no ho han fet mai. S’hi van apuntar una trentena de persones.
Ho ha explicat Manel Bolívar, biòleg i membre de la Junta del Club Subaquàtic Calella. “Agafem gent que no ha anat mai a l’aigua, li posem un equip, i amb molt de compte el baixem una miqueta, dos o tres metres, també depèn de l’edat, i fem que provi respirar sota l’aigua, una sensació que la gent quan la prova ho nota molt diferent i acostuma a agradar perquè l’únic que sents és la teva pròpia respiració“.
Un dels bussejadors que es va batejar és Arnau Bernal, que ha pogut tenir aquesta experiència malgrat tenir problemes cardíacs. No va veure gaires espècies animals però va gaudir la immersió. “Ha anat bastant bé. Pensava que em costaria més. El més complicat ha estat bufar amb el nas perquè les oïdes treguin l’aire que tinguin, per entrar més. Hem vist un peixet d’aquells petits però res més. Hem nedat per aquella zona d’allà. Una nova experiència“.
I una altra valenta que es va batejar en l’art del busseig va ser Laia Ribot, que també es va poder submergir malgrat tenir problemes a les oïdes. “Jo al principi estava una mica nerviosa perquè jo tinc otitis però m’hi he posat i ha estat molt divertit. Hem estat 20 minuts o mitja hora i no hi havia molts peixos. Llavors hem anat mirant per la sorra, pedres i coses així“.
Com sentíem, els bussejadors no van poder veure gaires espècies de peixos, ni cefalòpodes ni animals marins. Els bussejajors més experimentats, en altres immersions, si que poden trobar força varietat de peixos, tal com comenta el biòleg Manel Bolivar: “Sèpies, pops, sards, moixarres, llobarros, alguna rajada de tant en tant… Jo la setmana passada vaig trobar un tipus de cavallet del gènere «signatus» i fa un parell d’anys un cavallet dels típics, que no és habitual, tot i que fa anys jo n’havia vist massivament“.
També es poden trobar pel litoral calellenc aspets i servioles.