L’economia continua en fase de recuperació al Maresme

La Cambra de Comerç i la Diputació de Barcelona acaben de publicar l’Informe territorial de la província de Barcelona, on radiografien i fan un exhaustiu repàs de les principals magnituds de l’economia que hi ha al territori, també per comarques. S’analitzen indicadors com l’atur, la creació d’empreses i de llocs de treball, a més d’apuntar quins són els principals projectes estratègics locals del Maresme.

Els indicadors que s’analitzen en l’informe econòmic de la Cambra de Comerç i la Diputació de Barcelona confirmen uns bons resultats per al Maresme, tal i com ha afirmat des de l’equip redactor Sandra Gutiérrez.

Aquest impuls ja és de certa moderació perquè la fase expansiva ha fet el rebot màxim. I durant un parell d’anys es preveuen unes taxes menys intenses que els anys precedents

Segons el balanç econòmic anual de la comarca corresponent al 2017, el Maresme va créixer lleugerament en població -el 0,6%- i dels 444.046 habitants registrats, el 10,7% eren estrangers. Principalment provinent del continent africà, la majoria dels quals de nacionalitat marroquina.

L’altre indicador en el qual es fixa l’informe és l’ocupació registrada, que va créixer el 3% al conjunt de la comarca, nou dècimes menys que l’any 2016. El 2017 va acabar amb 176.927 persones ocupades, 5.148 més que en l’anterior. I en relació a això, el nombre d’empreses, que al Maresme va augmentar l’1%.

L’atur és una altra de les dades que s’analitzen a l’estudi de la Cambra de Comerç i la Diputació de Barcelona i tot i que la taxa maresmenca va disminuir (-6.8%), segueix al podi de les comarques barcelonines. És la tercera més alta de la demarcació, més de dos punts per sobre de la mitjana. El 68,7% dels aturats pertanyen al sector serveis, el 14% a la indústria, el 9,2% a la construcció; el 2,3% a l’agricultura i el 5,7% al grup sense ocupació anterior.

De l’informe es desprèn que el turisme continua sent una activitat puntal per l’economia comarcal.

Hi ha un increment de més de 600.000 mil pernoctacions respecte el 2016. I seguint la tònica de la demarcació, s’ha estancat l’oferta de places en hotels i establiments rurals.

El negoci turístic durant el 2017 va deixar més de 2,5 milions d’euros en concepte de taxa turística. El Maresme recapta el 38,3% del total de l’impost a la província de Barcelona.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Sandra Gutiérrez, una de les persones responsables de l’Informe territorial de la província de Barcelona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.