L’atur de juny a Calella cau per sota dels dos dígits
908 calellenques i calellencs constaven com a demandants de feina a les oficines d’ocupació en tancar-se el juny, deixant l’índex d’atur registrat en el 9,99%. La millor dada de l’històric dels últims 15 anys per al primer dels mesos de temporada alta turística, que és el sector i els dels serveis complementaris que aglutinen bona part de les noves contractacions. El Repor d’Atur que publica l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme apunta a una tendència a la baixa de forma generalitzada a totes les poblacions del territori. Només n’hi ha nou on la xifra de persones que busquen feina ha augmentat. L’altre titular és que Pineda de Mar, per primera vegada en molts mesos, ja no és la més afectada per la desocupació.
Cau l’atur a Calella per sota dels dos dígits (9,99%) en el que és la millor xifra de l’històric dels últims 15 anys en què es guarden els registres, des del 2008. Segons dades recollides en el Repor d’Atur que elabora l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, el juny s’ha tancat amb un total de 908 calellenques i calellencs inscrits com a demandants de feina a les oficines locals d’ocupació.
L’índex d’atur baixa 2 punts respecte el juny del 2022, afavorit per l’inici de la temporada alta turística, que ha impulsat bona part de les noves contractacions.
Al conjunt del Maresme, la desocupació se situa en el 9,10% de mitjana, amb 20.123 persones aturades. A comarca, l’atur continua concentrant-se en el col·lectiu de dones per davant dels homes. El sector dels serveis segueix encapçalant la distribució sectorial de l’atur perquè concentra el 71,03% de les persones aturades davant un 12,85% a la indústria, un 7,88% a la construcció i un 1,31% al sector primari. Un 6,94% de les persones registrades com a aturades no tenien una ocupació anterior.
Pràcticament una quarta part de les persones aturades registrades a la comarca demanden una ocupació elemental (24,87%). I un 23,57% sol·liciten una ocupació en la restauració, serveis personals i venda.
Pel que fa a grups d’edat, l’atur maresmenc segueix encapçalat pel col·lectiu de persones de 55-64 anys, que aplega el 39,06% de l’atur total amb 7.860 persones registrades.
L’atur baixa en 19 de les 30 poblacions del Maresme
El descens de l’atur en el conjunt de la comarca no ha estat generalitzat a escala municipal. En comparació amb les dades del mes de maig, la xifra de persones que cerquen feina ha augmentat en 9 dels 30 municipis del Maresme. Es tracta d’Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Òrrius, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Tiana i Vilassar de Dalt; i s’ha mantingut en els mateixos termes a Teià i Tordera.
Ha baixat a la resta: Alella, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, Masnou, Mataró, Montgat, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Santa Susanna.
La taxa d’atur registral a la comarca es mou en una forquilla d’entre el 4,66% d’Alella i l’11,84% de Tordera. La població maresmenca se situa com la més afectada per la desocupació en el lloc de Pineda de Mar, que encadenava molts mesos encapçalant el rànquing.