L’alcaldessa frustra les expectatives de la Plataforma per la dignificació de la vil·la del Roser

L’apel·lació perquè l’Ajuntament faci un cop de timó i s’avingui a buscar la fórmula perquè la vil·la del Roser es preservi sense cap edificació al damunt no han tingut l’acollida que la plataforma ciutadana esperava. L’alcaldessa de Calella ha assegurat a Ràdio Calella TV que només es tirarà endavant la museïtzació del jaciment arqueològic per mitjà de la col·laboració público-privada, tenint en compte que s’està excavant en uns terrenys privats valorats en uns 3 milions d’euros.

Montserrat Candini afirma amb rotunditat que no hi ha marge possible per repensar el projecte constructiu de l’Aldi com se li demana des de la plataforma ciutadana creada recentment. A tot això, l’alcaldessa ha defensat que és gràcies a l’empresa que s’estan fent uns treballs d’excavació que cap Govern Municipal s’ha decidit a tirar endavant en els últims 60 anys.

Només ho tirarem endavant amb la col·laboració público-privada i ho vull deixar ben clar. El motor de la recuperació de les restes arqueològiques és l’Aldi. Quin govern municipal durant les últimes dècades ha pogut assumir la socialització? No ho dic en to de crítica perquè entenc perfectament que no es podia assumir perquè és un terreny privat de 3 milions d’euros, només el solar.

En una entrevista al programa La Ciutat, aquest matí, el portaveu de la Plataforma per la dignificació de la vil·la del Roser, Joan Juhé, ha dit que no entén perquè el Govern es posa a la defensiva davant la seva proposta que, com ha assegurat, només té per objectiu posar en valor la totalitat de la vil·la romana amb un projecte que englobi els diferents espais on s’han trobat o se sap que hi ha restes.

A tot això, Juhé ha aprofitat per criticar que s’aposti políticament per iniciatives a partir de la col·laboració público-privades perquè –segons ha dit– això propicia la corrupció.

Aquesta cosa el que ha portat i afavoreix la corrupció a nivell general. Quan externalitzen serveis, i hi ha possibilitat de guanyar molts diners, poden passar moltes coses. Deixant de banda això, és qüestió de voluntat, posar-s’hi al davant i buscar els recursos. Si es pot fer en d’altres llocs, no entenc que perquè no es pot fer aquí. No entenc perquè es posen a la defensiva.

El portaveu de la plataforma s’ha remès a l’experiència de Premià de Mar, on ha dit que s’han recuperat unes restes de l’època romana a partir d’un projecte valorat en 2,5 milions d’euros, pel qual s’han obtingut subvencions d’Europa.

En aquest sentit, ha manifestat que tiraran endavant les iniciatives per donar musculatura popular a la seva proposta de dignificació de la vil·la del Roser, amb una campanya a la plataforma Change.org –on tenen unes 430 signatures– i una recollida de signatures que encara no han començat per tornar a elevar la qüestió al Ple Municipal.

L’Ajuntament assumirà la museïtzació de la vil·la romana del Roser

L’empresa que està realitzant l’excavació de les restes arqueològiques de Calella serà l’encarregada també de definir-ne la proposta de museïtzació. Serà amb un pressupost a càrrec de les arques municipals i atenent als compromisos que el Govern adopta públicament.

El compromís de l’Ajuntament és no renunciar al valor patrimonial d’aquestes restes romanes. I per això hi posarem tota la carn a la graella. També que hi hagi un accés des de fora que vagi a parar directament a les restes. La gestió posterior i tot el treball de museïtzació ho estem treballant directament amb l’empresa a a l’espera que finalitzi l’excavació.

El Govern Municipal ha fet una aposta d’inici perquè les restes arqueològiques quedin preservades en una cripta visitable, amb un accés independent a la construcció del supermercat Aldi, que ara està sufragant el cost de l’excavació. Segons les informacions que es disposen, l’obra constructiva començarà a finals de juny.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.