L’Ajuntament Vell estrena plaques fotovoltaiques i el Museu Arxiu serà el següent
Visita institucional del president d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona a la nova instal·lació de plaques fotovoltaiques que hi ha a l’Ajuntament Vell, finançades per l’organisme supramunicipal i amb ajuts dels fons europeus FEDER. Produeixen energia per abastir el consum propi de l’equipament que integra les dependències de Ciutadania i de Noves Tecnologies, l’Oficina d’Atenció Ciutadana i la sala d’exposicions. Gràcies al nou sistema, la factura elèctrica s’ha reduït a la meitat i hi ha un estalvi real de 6 tones anuals d’emissions de CO2 a l’atmosfera. Xesco Gomar i l’alcalde de Calella, Marc Buch, van refermar ahir el compromís de les dues institucions que representen en la lluita contra el canvi climàtic fent diferents anuncis.
Calella ha afegit l’Ajuntament Vell a la llista d’edificis municipals equipats amb sistemes de producció d’energies verdes. La calefacció del Tomàs Claramunt s’obté per aerotèrmia i hi ha plaques fotovoltaiques a la piscina municipal Dorly Strobl i a la comissaria de la Policia Local, en un projecte finançat també per la Diputació de Barcelona. L’alcalde Marc Buch va dir que l’aposta del Govern és aplicar sempre criteris de sostenibilitat en els projectes que impulsa i va anunciar el pròxim pas que es farà per avançar cap a la transició ecològica.
El següent edifici on posarem plaques fotovoltaiques serà a la coberta del Museu Arxiu, també en col·laboració amb la Diputació de Barcelona. També ens plantegem estendre-ho a la Fàbrica Llobet, on tenim molts metres quadrats de coberta que ens permetria generar molta energia per abastir tots els edificis municipals interconnectats i revertir el sobrant a la xarxa.
Per al període 2022-2023, la Diputació de Barcelona contribuirà amb 50.000 euros en les accions que es duguin a terme des de Calella en matèria mediambiental. El president d’Acció Climàtica de l’organisme supramunicipal, el mataroní Xesco Gomar, va aprofitar ahir per anunciar una inversió històrica de 50 milions d’euros al conjunt de la província per entomar el repte de la transició ecològica.
És una gran fita per la Diputació de Barcelona i pels 311 municipis de la província. Estic realment orgullós de l’aposta del Govern perquè des del primer moment vaig dir que s’havia de fer un pas endavant per deixar de ser la tieta petita i estar a la primera línia inversora. Això és el que s’ha anunciat i aprovarem.
La Diputació de Barcelona té per objectiu que cada ajuntament de la província de Barcelona tingui una instal·lació de fotovoltaiques per convertir l’energia solar en electricitat. A Catalunya es compatibilitzen una mitjana de 2.000 hores de sol anuals.