L’Ajuntament reparteix 2.000 porta-entrepans reutilitzables entre els escolars

Regal avançat al Nadal que fomenta la cultura del reciclatge entre l’alumnat de Calella. Coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus, tots els nens i nenes de P3 a sisè de primària d’El Far, La Minerva, Escola Pia i Escoles Freta han rebut avui un porta-entrepans reutilitzable que els servirà per portar l’esmorzar de casa evitant l’ús del paper d’alumini, un dels materials que suposa un cost ambiental més elevat tant en els processos de producció com de reciclatge. És un embolcall de tela de la marca catalana Roll’Eat que consta d’una capa de polièster recoberta de poliuretà amb propietats anti-taques i anti-humitats. L’Ajuntament de Calella n’ha fet una comanda de 2.000 unitats que s’han repartit avui a classe.

A l’escola El Far, els boc’n’roll il·lustrats amb productes que s’associen al reciclatge s’han repartit entre l’alumnat poc abans de l’hora del pati. Avui per esmorzar tocava peça de fruita, i han comprovat que també els serveix per embolicar un plàtan o una poma. Demà ja els podran estrenar amb l’entrepà, sense haver d’utilitzar el típic paper de plata.

És una iniciativa de l’Ajuntament de Calella amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Agència Catalana de Residus i Ecovidrio. Els porta-entrepans són de la marca catalana Roll’Eat, que l’any 2008 va tenir la visió d’apostar per aquest producte que es presenta amb el segell d’ecològic. Meritxell Hernàndez n’és la fundadora i CEO.

El que ens va inspirar és la gran quantiat de residus que es generaven als patis de les escoles perquè teníem l’hàbit de portar l’entrepà de casa amb paper de plata. Vam pensar en un producte que fos igual de senzill i fàcil d’utilitzar, que no impliqués renunciar ni a temps ni a diners, només fer un canvi d’hàbits per millorar el dia a dia de les persones i el respecte al medi ambient.

Roll’Eat va obrir mercat quan encara no hi havia la consciència d’ara sobre la importància d’avançar cap a models sòcioeconòmics de residu 0. La CEO de l’empresa reconeix que les escoles s’han convertit en les seves principals prescriptores, i que sovint realitzen campanyes de reciclatge de la mà de les institucions públiques. Els seus productes – a més del Boc’n’roll també tenen embolcalls per aperitius o tàpers – també es poden trobar en botigues físiques de parament de la llar i online a rolleat.com, amb un ampli catàleg de models i estampats.

Bosses de malla per comprar la fruita i la verdura

Aquest dissabte 26 de novembre, es repetirà la campanya de repartiment de bosses de malla al Mercat Municipal i fruiteries i verdureries de Calella. En la mateixa línia d’evitar el consum de bosses de plàstic d’un sol ús.

A més, l’Ajuntament també ha preparat una guia de bones pràctiques ambientals per a festes majors, esdeveniments i actes que tinguin lloc a la ciutat amb la finalitat de promocionar les eines necessàries a les entitats organitzadores per tal d’aplicar criteris ambientals en la planificació, desenvolupament i recollida dels diferents actes que es realitzin al municipi. Entre d’altres, la guia posa de manifest la necessitat de reciclar els residus, estalviar recursos hídrics i energètics o servir productes de proximitat, ecològics i de temporada.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.