L’Ajuntament descarta instal·lar el nou skatepark a l’àmbit del Parc de Les Veles
Almenys tres ubicacions damunt la taula per al nou skatepark que s’haurà d’instal·lar a Calella en tant que projecte guanyador del Pressupost Participatiu del 2022. El consistori descarta l’àmbit del Parc de Les Veles, a façana marítima, per les dificultats que es presumeixen a l’hora d’obtenir els permisos de Costes. Per avui hi ha convocada una reunió de treball, a la que hi assistiran usuaris, un arquitecte coneixedor de la pràctica de l’skate i responsables municipals, a la que també s’hi espera l’impulsor del projecte, per acabar de donar-li forma. Així ho va anunciar la tinent d’Alcaldia i cap de llista del PSC, Cindy Rando, en una entrevista a La Ciutat, en la qual va repassar temes d’actualitat de les diferents àrees que lidera: Participació, Joventut, Igualtat i Drets civils, Promoció Econòmica, comerç i consum.
L’Ajuntament de Calella vol escoltar l’opinió d’usuaris, experts i tècnics a l’hora de definir el projecte de l’skatepark, guanyador del Pressupost Participatiu del 2022. Quant a la ubicació, es descarta el Parc de Les Veles però hi ha alternatives damunt la taula.
Personalment em feia gràcia posar-lo al costat de l’antic Salicrú, que és molt gran, però n’estem estudiant la viabilitat. Una altra opció és mantenir-lo al Complex Tomàs Claramunt o als Eucaliptus, però dubtem per l’espai que hi ha. Per això volem trobar-nos amb els usuaris i després amb l’arquitecte tancat la millor ubicació.
L’alcaldable del PSC va explicar quin és el seu posicionament respecte la reivindicació d’un centre cívic per al col·lectiu de la gent gran. A la presentació davant els socis i sòcies de l’Espai Caixa, Rando va reconèixer que calen nous espais per donar sortida a l’activitat de totes les entitats i associacions però ho condiciona a les possibilitats reals tant econòmiques com d’ubicació.
Tenim molt clar que Calella necessita un centre cívic, un espai gran i polivalent; ara cal veure la ubicació, amb quins diners comptem i si podem demanar subvencions i ajuts a d’altres administracions. Si es construeix un projecte des de zero, hem de ser realistes i no volem enganyar. Els hem dit que volem el centre cívic però sense concretar-ne la ubicació.
“Cal analitzar la proposta i si cal portar-la al programa”, va afegir Cindy Rando, qui es va posar al costat dels professionals sanitaris que aquests dies es manifesten a les portes del Sant Jaume per reivindicar millores del servei que es presta des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.
En aquest àmbit, Rando va afirmar que des del PSC s’ha empès per garantir el projecte d’ampliació de les instal·lacions hospitalàries i va confirmar que hi haurà diners per encarregar-ne la redacció. Va apuntar que el pressupost català per aquest 2023 hi destinarà una partida que va xifrar en els 600.000 euros.
– Està molt bé que sortim amb un compromís del conseller, però també que consti la partida als pressupostos, que és important per desencallar el projecte.
(PREGUNTA) De quant és la partida?
– Si no recordo malament, de 600.000 euros per realitzar l’avantprojecte.
(PREGUNTA) Això està dat i beneït?
– Sí. El grup té l’acord i ara li passaré el document en què costa.
Ràdio Calella TV no ha tingut accés al document referit per part de l’alcaldable socialista, qui va reconèixer que continua encallat a Patrimoni de la Generalitat el tràmit per fer la permuta de terrenys amb l’Ajuntament indispensable per executar l’ampliació.
Sobre l’acció del Govern, la segona tinent d’Alcaldia ha defensat la decisió de congelar els impostos i les taxes pel context socioeconòmic actual.Va dir que cal formentar l’ocupació local per revertir els índexs creixents de població en situació de vulnerabilitat que va donar fa uns dies Càritas Calella. Rando reconeix que és un aspecte que preocupa als socialistes.
Hem d’ajudar les empreses per fomentar l’ocupació local. L’Ajuntament està per donar suport a les persones que passen per un mal moment i ajudar-les a cminar sols. Si treballem perquè les empreses generin ocupació i siguin per calellencs i calellenques, la roda s’anirà tancant.
La responsable de Promoció econòmica, Comerç i Consum va explicar que es donen facilitats als emprenedors que volen obrir negoci a Calella, tot i admetre que, sovint, els tràmits que han de seguir són lents.
En un altre ordre de qüestions, Rando va aclarir que la Diputació de Barcelona està donant suport i assessorament tècnic a l’Ajuntament de Calella per actualitzar el protocol local contra la violència masclista. És l’acord al que van arribar els grups polítics municipals per incorporar els nous preceptes legals derivats de la coneguda llei estatal del “Només sí és sí”, en resposta al cas Deprius, ara sota investigació. Ella defensa l’actuació dels responsables municipals des del moment en què van tenir unes primeres informacions que relacionaven al músic amb presumptes abusos sexuals.
La informació que teníem era que “es deia que algú estava patint…”. Tot era “presumpte”. A la persona que ens ho comunica se l’adreça a una fundació, i se les va orientar i assessorar, durant un any i mig es va fer seguiment per part de l’Ajuntament. No podíem fer res més del que ja vam fer en aquell moment.
Recordem que el consistori es presentarà com acusació particular en el cas de presumptes abusos sexuals a una menor pel qual s’està investigant al músic Albert Deprius.