La Via Marina del Camí de Sant Jaume ja passa per Calella
És la primera ruta mediterrània de la via de pelegrinació que hi ha a la península i es va inaugurar el passat cap de setmana. Ressegueix l’antiga Via Augusta, unint Girona i Barcelona, passant per la Costa Brava i la Costa del Maresme. Consta de sis etapes i la tercera travessa Calella.
Té 27,2 quilòmetres de llargada, des de Lloret fins a Sant Pol, passant per Blanes, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda i Calella. A nivell tècnic, és una etapa lineal, de dificultat moderada i d’un desnivell acumulat de pujada de 305.
A Sant Pol, la Via Marina discorre arran de platja però d’entrada a Calella pren el camí del carrer Sant Jaume –la carretera N-II– fins a Pineda.
La posada en marxa d’aquesta via és una iniciativa impulsada pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, amb la implicació del Govern de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. A la comarca té dues parades destacades: Sant Pol i Mataró. Ho anunciava el president del consorci turístic, Joaquim Arnó.
A Sant Pol de Mar perquè el seu patró és Sant Jaume; i Mataró, com a capital del Maresme però també perquè compleix els 25 quilòmetres de distància entre parades. Això no vol dir que els pelegrins hauran de parar obligatòriament allà, sinó que es podran allotjar per on passin, com per exemple Calella. L’objectiu és que es dispersi per tota la comarca i gaudeixi de l’activitat lúdica que vagin trobant.
El pelegrí trobarà a cada municipi informació sobre la seva oferta cultural i lúdica, i també una relació dels allotjaments que té a la seva disposició.
Aquest nou tram, que deriva de l’existent que va de la frontera amb França a Montserrat, es bifurca a Caldes de Malavella entre la Via Augusta actual i la nova Via Marina, que arriba fins a Barcelona.