La proposta de Gerard Nebot arriba al Ple de demà
Esquerra Republicana ha recollit el guant a l’alumne calellenc que va demanar instal·lar espigons de regeneració marina al llarg de tot litoral calellenc. Ho han fet incloent aquesta proposta dins de la moció que presentaran en el Ple de demà per renaturalitzar les platges de Calella, a través de l’execució d’un pla integral de recuperació ambiental i paisatgística. L’objectiu de tot plegat és aconseguir que Calella tingui unes platges més verdes i sostenibles que afavoreixen a la biodiversitat tant marítima com terrestre.
Gerard Nebot, l’alumne de primer d’ESO de l’Escola Pia, presentava fa uns mesos a Ràdio Calella TV el seu projecte per regenerar el fons marí calellenc a través d’uns biòtops marins. Ara, és més a prop d’aconseguir el seu objectiu i és que Esquerra ha contemplat la proposta dins la moció que porten demà a Ple per executar un pla de recuperació paisatgística i ambiental de les platges de Calella. Míriam Sellés, regidora del grup municipal, ha exposat que sempre estan oberts a escoltar les propostes ciutadanes i més “quan venen d’un jovent tan implicat”.
En Xavier Ponsdomènech es va posar en contacte amb aquest noi i creiem que s’ha de donar molt valor a totes les iniciatives ciutadanes i més si venen del nostre jovent. I sí, li recollim el guant, però també recollim l’experiència de molts altres municipis que estan duent a terme aquestes actuacions. (…) Vindrien a ser estructures marines que atrauen vida. No ens hem d’oblidar de l’ecosistema marí.
Aquest és tan sols és un dels punts que duu el redactat de la moció. El text es farceix amb un seguit de 10 mesures que tenen per objectiu redissenyar la façana marítima i obrir-la a la ciutat, fer-la més amable amb el medi ambient i protegir tant la biodiversitat terrestre com marina.
Aquesta moció el que pretén és que entre tots valorem quin litoral volem, quina façana marítima volem a Calella. Nosaltres tenim clar que volem platges renaturalitzades i integrades a la nostra població, on es protegeixi la biodiversitat terrestre, però també marina. I sobretot cercant un model equilibrat de gestió sostenible del litoral i de l’ús humà.
La moció també contempla retirar de forma progressiva i planificada els vehicles de la façana marítima, amb excepció dels vehicles de serveis i reservant les places per persones de mobilitat reduïda. Una mesura que implicaria crear noves bosses d’aparcament i connectar-les amb transport públic. A més, també proposen implementar un servei de vigilància per aquestes bosses que es troben allunyades del nucli urbà.
Traslladar aquestes places d’aparcament de forma progressiva i planificada. Hauríem de fer un estudi per avaluar com es pot reemplaçar aquestes places a altres indrets del municipi, millorant la connectivitat amb aquestes.
Sellés també ha exposat que en cas que la moció prosperi, el text contempla fer partícip a la Taula d’Emergència Climàtica Local en la redacció del pla de recuperació ambiental i paisatgística.