La Policia Local dona explicacions sobre el dispositiu de seguretat de Barraques

Imatge d'arxiu

L’Inspector en cap, Joan Vilademat, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que el dispositiu de seguretat es va dissenyar preveient una major afluència de públic als concerts gratuïts del cap de setmana. Especialment el de Catarres, de divendres a la nit, un grup molt seguit per grans i petits. Vilademat entén les molèsties derivades del control d’accés a la carpa de mar, que va generar cues que van arribar a ser de més de mitja hora; però exposa que s’hauria de posar en valor les tasques de tots els efectius per garantir la seguretat col·lectiva. En aquest sentit, ha confirmat que les Barraques es van tancar sense cap incident destacable.

L’Inspector en cap de la Policia Local de Calella ha aclarit que el dispositiu de seguretat es va planificar en una reunió conjunta entre les regidories de Seguretat i de Ciutadania i Cultura. Segons Vilademat, es va dissenyar preveient una gran afluència de públic i amb el clar objectiu de garantir la seguretat dels assistents.

El nivell 4 d’alerta antiterrorista i la possibilitat que es produïssin incidents d’ordre públic –a redós del procés– eren dos dels fronts a atacar.

Ja preveiem una afluència més gran i vam dimensionar el dispositiu, tenint en compte que seguim en el nivell 4 d’alerta antiterrorista. Per això, hi van haver més presència nostra [Policia Local] i de Mossos, i algun vigilant a l’interior (…) Es va parlar també de la possibilitat d’algun incident d’ordre públic, d’aquí que hi haguessin dos equips d’ordre públic dels Mossos (ARRO), que altres anys no n’hi han hagut. Però el que ens preocupava molt és que algú pogués accedir amb elements perillosos i per això es va plantejar el control d’accessos.

Un control d’accés que, segons Vilademat, també es va muntar per les barraques de la Festa Major de Malgrat de Mar.

L’Inspector en cap de la Policia Local ha explicat que els seus agents i els Mossos d’Esquadra s’encarregaven de la vigilància als exteriors de la carpa, i l’empresa de seguretat contractada (Barna Porters) de l’interior. Tot plegat queda sempre recollit en un Pla d’Autoprotecció especial per a l’esdeveniment, que determina qüestions d’aforament, quantes i on s’han d’ubicar les sortides d’emergència i quina és la capacitat d’evacuació que han de tenir.

En aquest sentit, Vilademat ha respost que no es va plantejar la possibilitat de reconvertir la porta de sortida en entrada per agilitzar l’accés del públic abans dels concerts. Admet que el control va provocar cues i molèsties, però entén que s’hauria de posar en valor el fet de preservar la seguretat de tots.

En aquell moment no es va valorar perquè estava funcionant el control d’accessos, mentre nosaltres controlàvem els accessos. No es va prendre la decisió d’obrir un altre punt d’accés. En el PAU estaven contemplats quatre sortides d’emergència, i una d’entrada i una altra de sortida. També haguéssim necessitat més personal. Som conscient de la molèstia que es pot generar i que la gent s’impacienti.

Amb tot, subratlla que les Barraques es van tacar amb cap incident destacat.

Els dispositius van funcionar bé, no hi va haver cap incident destacable, tot i la quantitat de gent que vam tenir en els concerts, sobretot el de divendres. Els dispositius han funcionat tot i entenem que es van generar cues, però l’objectiu s’ha aconseguit i ens n’hauríem de felicitar.

Fonts municipals han xifrat a l’entorn de les 4.000 persones la gent que hi havia dins i fora la carpa pel concert de Catarres, el divendres de Barraques.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a l’Inspector en cap de la Policia Local de Calella, Joan Vilademat. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.