La polèmica per les paraules d’Évole no eclipsa l’èxit del concert per als refugiats

Llotja del Sant Jordi, on s'hi veu Ernest Vila (CalellaxRefugiats i Pallasos en Rebeldia)

Quinze mil persones es van aplegar dissabte a la nit al Palau Sant Jordi de Barcelona al gran concert «Volem acollir» a favor dels refugiats. Fins a una cinquantena d’artistes van participar en l’espectacle sota la direcció escènica de la Fura dels Baus. Entre d’altres, Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, Manolo García, Txarango, Marina Rosell, Paco Ibáñez, Farruquito, Amaral o Los Chichos.

Un concert pensat per reivindicar l’acollida de refugiats a Catalunya que ha generat polèmica després que el periodista Jordi Évole fes un toc d’alerta als governants qüestionant si des d’aquí es fa tot el possible per l’acollida. Va dir de manera contundent que «no només es tractava d’un problema de competència sinó d’incompetències» provocant malestar a les files de Junts pel Sí.

Dani Carulla, coordinador de Casa Nostra Casa Vostra al Maresme, lamenta que els mitjans de comunicació es centrin més en això que no pas en l’èxit i el significat del concert: “És lamentable que del que es parli més ara sigui d’aquest fet. Estem molt satisfets. El Palau sant Jordi ple de gom a gom, ens hem pogut donar a conèixer, i ha servit per convocar la manifestació del proper dissabte. En quant a la polèmica, és que aquest senyor és polèmic, i ja està. És el follonero“.

Carulla ha dit que l’agitació política i la pressió a les institucions també forma part de la campanya que han engegat. Entén que el govern català no està de braços plegats però que segur que pot fer més del que fa.

Atribueix la polèmica amb Évole no tant al contingut de l’afirmació, -ja que altra gent durant el concert va dir el mateix-, sinó a la pròpia persona que la va fer. Carulla combrega amb la idea que cal exigir mes acció als polítics. “Com a ciutadans hem de demanar als nostres polítics que facin més del que estan fent perquè segurament podrien fer més. Els ajuntaments podrien accelerar els tràmits d’empadronament, que a molta gent li costa. La Generalitat té competències per fer alguna coseta més. I no parlem de l’Estat espanyol perquè és un desastre. I Europa igual. S’estan donant quatre o sis vegades més diners a protegir fronteres que a obrir-les. I tot això és pressió lògica“.

La pressió política i mediàtica continuarà dissabte amb una gran manifestació convocada a Barcelona. A les quatre de la tarda la marxa arrencarà de Plaça Urquinaona i baixarà carrer Pau Claris avall fins a tocar del mar, on es faran parlaments.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.